DİSK/Genel-İş Sendikası Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Adına basın açıklaması yapan DİSK/Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan Çanakkale Belediyesi’ ne bağlı Kentsel Hizmetler ve Hizmet Grupları şirketinde çalışan üyeleri ile ilgili başlatılan toplu sözleşme sürecinin sonuçlanmadığını belirterek “Toplu İş Sözleşmemizin imzalanmadığı her yeni gün, bizi, ücretlerimizin eridiği ekonomik kriz ile daha fazla karşı karşıya bırakıyor” dedi.

“AÇLIĞA MAHKUM EDİLMEK, YOKSULLUK İÇİNDE ÇOCUKLARIMIZI BÜYÜTMEK İSTEMİYORUZ”
DİSK/Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan yaptığı basın açıklamasında Çanakkale belediyesi ile toplu sözleşme süreçlerinin sonuçlanmadığını ve toplu sözleşme sürecinin sonuçlanmadığı her günde emekçilerin ücretlerinin enflasyon karşısında eridiğini ifade etti. Can açıklamasında “Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Belediyesi’ ne bağlı Kentsel Hizmetler ve Hizmet Grupları şirketinde çalışan üyelerimiz adına yaklaşık 3 ay önce başlatmış olduğumuz Toplu İş Sözleşmesi süreçleri ne yazık ki hala sonuçlandırılamamıştır. Bu 3 aylık süreçte sadece 3 toplantı yapılabilmiştir. Gecesini gündüzüne katarak Çanakkale Halkına en iyi hizmeti verebilmek için çalışan emekçiler olarak talebimiz geçinebileceğimiz, insanca yaşayabileceğimiz ücretlerdir. Bizler lütuf değil hakkımız olanı istiyoruz. Derinleşen ekonomik krizin altında geçim derdine, yaşamak derdine düşmüşken istediğimiz en son şey yok sayılmaktır. Yaşadığımız deprem felaketlerinde vatandaşlarımız için canları pahasına deprem bölgesine koşan, yardımlaşmayı ve dayanışmayı tüm Türkiye’ de örgütleyen işçilere, emekçilere reva görülen zamlar kabul edilebilir değildir. Yapılan araştırmalar; dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarının (açlık sınırı)  9 bin 425,15 TL’ye yükseldiğini, dört kişilik ailenin gıda ve tüm diğer harcamaları için hanesine girmesi gereken aylık ücret ve ücret dışı toplam gelir tutarının (yoksulluk sınırı) 30.700,83 TL’ ye yükseldiğini göstermektedir. Bizler açlığa mahkum edilmek, yoksulluk içinde çocuklarımızı büyütmek istemiyoruz.

“TOPLU GÖRÜŞMENİN SONUÇLANMADIĞI HER GÜN MAAŞLARIMIZ ERİYOR”
Ceylan, açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi. Toplu İş Sözleşmemizin imzalanmadığı her yeni gün, bizi, ücretlerimizin eridiği ekonomik kriz ile daha fazla karşı karşıya bırakıyor. Bu açıdan durum bizim için açık ve nettir; insan onuruna yakışır bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz. Eriyen ücretlerimiz ve sosyal haklarımız Toplu İş Sözleşmemizde talep ettiğimiz noktaya gelinceye dek aynı kararlılıkla ve inançla mücadelemize devam edeceğiz. Ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’ tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Umarız bir daha böyle acılar yaşamayız.
Murat Çağlayan