Siyasi partilerde Milletvekili aday adayı süreci de başlarken AK Parti Çanakkale İl Başkan Naim Makas AK Parti’nin aday adaylığı süreci ile ilgili bilgiler verdi. Makas aday adaylığı başvurularını AFAD' a yapılmış en az 20 Bin TL bağış makbuzu ile işleme alacaklarını ifade ederken kağıt israfı yapılmaması için Milletvekili aday adaylığı başvurularını online olarak alacaklarını söyledi.

 “PARTİMİZDE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI BAŞLADI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı’nı ve Milletvekillerinin belirleneceği Seçimlerin 14 Mayısta yapılacağına yönelik belgeyi imzalamasının ardından seçim süreci de başladı. Siyasi partilerde Milletvekili aday adayı süreci de başlarken AK Parti Çanakkale İl Başkan Naim Makas AK Parti’nin aday adaylığı süreci ile ilgili bilgiler verdi.  Makas’ın AK Parti Çanakkale il Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Yavaş, AK parti Çanakkale İl Seçim İşleri Başkanı Coşkun Meriç, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder,  AK Parti Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel, AK parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Makas basın toplantısında yaptığı açıklamada AK Parti’de milletvekili Aday Adaylığı başvuru sürecinin başladığını ifade ederek aday adaylığı başvurularının 16 Mart 21.00’e kadar yapılabileceğini söyledi. Makas açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Basın organlarımızdan ve kamuoyundan da bildiğimiz üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimlerin yenilenmesine yönelik aldığı kararla bir genel seçim sürecini hep beraber girmiş bulunmaktayız. Bu karar neticesinde 14 Mayıs 2023 tarihinde inşallah aziz milletimiz sandıklara gidecek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin on üçüncü Cumhurbaşkanı'nı seçmek üzere oylarını kullanacak iradelerini sandıklara yansıtacak. Biz öncelikli olarak alınan bu seçim genel seçimlerin yenilenmesi kararının ve seçim sonuçlarının devletimiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Milletvekilliği aday adaylığı için partimize yapılacak olan müracaatlar bugün itibariyle başlamış bulunmaktadır ve bu müracaatları almaya başlamış bulunmaktayız. Bu müracaatlar 16 Mart Perşembe günü saat yirmi bire kadar devam edecek. AK Parti teşkilatlarına aday adayı olmak için başvuran tüm vatandaşlarımız, kardeşlerimiz 16 Mart Perşembe saat 21.00’ e kadar aday adaylığı başvurunu bizlere başvurarak gerçekleştirecek.

“ADAY ADAYLARIN’DAN PARTİYE BAŞVURU ÜCRETİ ALMAYACAĞIZ AFAD’A BAĞIŞ İSTEYECEĞİZ”
Makas Milletvekili aday adaylığı süreci ile ilgili yaptığı bilgilendirmede aday adaylarından yaşanan deprem felaketinin yaralarının sarılması için aday adaylığı başvurularında AFAD’a en az 20 Bin TL olmak üzere bağış makbuzu isteyecekleri bilgisini de vererek şunları söyledi. “Kamuoyundan da bildiğimiz üzere Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla biz bu başvurular esnasında partimize herhangi bir aday adaylığı, başvuru ücreti aday adaylarımızdan almayacağız. Bunun yerine Gibi sayın genel başkanımızın talimatlarıyla afet bölgesindeki yaraların sarılmasına destek olmak amacıyla aday adaylarımızdan AFAD'a yapacakları bağışlarla beraber onların başvurularını neticelendireceğiz inşallah. Ayrıca bir şey daha hatırlatmak istiyorum. Biz milletvekili aday adaylığı başvurularımızı online sistemden alıyor ve onaylıyoruz. Online sistemde yaptıkları aday adaylarımızın başvurularıyla beraber bu aday adaylığı sürecinde de 3 tonluk bir kağıt israfından da  önüne geçtiğimizi hatırlatmak istiyorum. Milletvekilliği aday adaylığı için  kamu, sivil toplum örgütleri ve partimiz teşkilatlarında görev yapan vatandaşlarımızın istifa etme süreleri de yine 16 Mart  Perşembe günü saat 17.00 olarak belirlendi. 

“SEÇİME YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZI TÜM HIZIYLA DEVAM ETTİRİYORUZ”
Makas, AK Parti teşkilatları olarak seçim koordinasyon merkezimizi oluşturduklarını ifade ederek “Bizler inanıyoruz ki vatandaşlarımızın sarsılmaz iradesiyle can bulan demokrasimiz adına AK Parti teşkilatları olarak girdiğimiz bu yarışta zaferle ayrılacağız. Ve yine inanıyoruz ki seçim sonuçlarını hepimiz gördüğümüzde Aziz milletimizin iradesi, aziz milletimizin sarsılmaz iradesi inşallah sandığa yansımış vaziyette. Hepimiz takip edeceğiz sonuçları ve göreceğiz. Bu anlamıyla bu demokrasi yarışını çok kıymetli buluyoruz ve değerli buluyoruz ve bu demokrasi yarışının da aynı zamanda ilçelere, ahlaka, siyasi ahlaka siyasi etiğe  uygun bir şekilde geçmesini ve bu süreci sağ salim bir şekilde ülke olarak tamamlamasını temenni ediyor ve diğer siyasi de bu anlamda hassasiyete, hassasiyet göstermeye davet ediyoruz.” Dedi.

“DEPREM ZEDELER HAKLARINI KAYBETMEYECEKLER”
Makas, deprem bölgelerinden Türkiye’nin dört bir yanına geçici barınma için gönderilen depremzedelerimn herhangi bir hak kaybına uğramadan 14 Mayısta yapılacak olan seçimlerde oy kullanabileceklerinin de altını çizerek  “Bir konuda daha hatırlatmada bulunmak istiyorum. Devletimiz çok kıymetli bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında afet bölgesinden başka şehirlere giden afet biliyorsunuz on bir tane afet  şehri ilan edilmiş.  deprem bölgesindeki şehirlerimiz var. Bu şehirlerden diğer gider. Bizim seçmenlerimiz var, vatandaşlarımız var. Yine  milletimizin sarsılmaz iradesinin sandığa yansıması adına alınan bir karar var. Bu karar da şu. 17  Mart Cuma gününe akşamı son bulmak kaydıyla  devletimiz depremzede vatandaşlarımıza, gittikleri yerlerde birincil ikametgah adresi almaya imkan tanıdı. E - Devlet üzerinden yapacakları yapacakları bu birincil ikametgah değişim işlevi neticesinde tüm vatandaşlarımızın da yine  seçme hakkını sandıkta kullanabilmesi adına  güzel bir çalışma olduğunu düşünüyoruz.  Tabii bu çalışma neticesinde depremzedelerimizin ikametleri değişecek. Yani deprem bölgesindeki herhangi bir ilde kayıtlarıyla beraber devlet yardımlarını alan  depremzede vatandaşlarımız birinci ikametlerini diğer şehirlere almaları durumunda herhangi bir hak kaybı da yaşamayacaklarını buradan tekrardan hatırlatmak istiyoruz” dedi.

“DEPREM AFETİNİ MERKEZİNE ALAN BİR SEÇİM SÜRECİ YAŞAYACAĞIZ”
Makas, basın açıklamasının devamında şunları söyledi. “Çok kıymetli bir seçim dönemine giriyoruz. Bir demokrasi yarışına giriyoruz. Bu demokrasi yarışında inşallah çok güzel bir süreç geçirmek ve merkezinde depremzedelere yönelik çalışmaların olduğu, fikirlerin üretil Bir süreç yaşamak istiyoruz. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylemleri sabittir. Bizler AK Parti teşkilatları olarak seçim sürecini, seçim sürecinde depremi ve yaşanan hepimiz derinden üzen bu afeti merkezine alan bir seçim süreci geçireceğiz. Ve depremzede vatandaşlarımıza, onların sorunlarının çözülmesine yönelik de çalışmalarımıza, fikirlerimize, verdiğimiz mücadeleye de devam edeceğiz. Bu anlamda Bu süreçte depremzede vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasından eee hem maddi hem manevi destek veren tüm vatandaşlarımıza, şehrimizde misafir olan depremzedelerimize yardım eden tüm hemşehrilerimize AK Parti teşkilatları olarak canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bizler de dediğimiz gibi yine bu süreçte de Afetzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu yaşanan afette yüzyılın afeti diye bir Bu büyük afette vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz bir kez daha. Yakınlarına sabır diliyoruz. Geride kalanlara sağlık diyoruz. Rabbim inşallah milletimizi böyle bir afetle bir kez daha baş başa bırakmasın diyoruz”.

“BU TOPRAKLARI MANEVİYATA ÇOK BÜYÜK”
Cumartesi günü 18 Mart Deniz zaferinin de kutlanacağını ifade eden Makas , “Ecdadımızın ruhunu teslim ettiği, vatanı, milleti, devleti için gözünü kırpmadan siperden sipere bir toprakta topraklarda yaşıyoruz biz. Dolayısıyla bu toprakları maneviyata çok büyük. Bu toprakların maneviyatına uygun, bu toprakların üzerimize yüklediği, sorumluluğa uygun bir seçim dönemi geçirmek istiyoruz yine. Burada kardeşlik içerisinde, birlik içerisinde, nasıl yaralarımızı sardıysak, aynı duygu ve düşüncelerle kardeş olduğumuzu unutmadan bu seçim sürecini hep beraber atlatacağız. Biliyorsunuz on sekiz Mart Deniz Zaferi'nin yüz sekizinci yıl dönümü Cumartesi günü. Bir kez daha şühedamızı minnetle anıyoruz. Bir kez daha Şehit düşen tüm şehitlerimizi, atalarımızı anıyoruz. Şükran borçlarımızı kendilerine iletiyoruz. Rabbim bir daha devletimizi, milletimizi büyük bedeller ödeyerek kanımızla ödeyerek bir afet bize yaşatmasın. Ve milli bir mücadeleyi yapmak zorunda bizleri bırakmasın. Bizler Türk milleti olarak ferasetli bir millet olduğumuza inanıyoruz. Her zorlu koşullar, bütün zorlu koşullarda millet olarak birlik beraberlik içerisinde karşılık verdiğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla bizi hiçbir şekilde dış güçlerin mücadeleye müdahale ederek yahut birilerinin bizim siyasi birlikteliğimize yahut siyasi yarışlarımızın arasına sokmaya çalıştığı hiçbir söze, hiçbir lafa itimat etmeyeceğini biliyoruz. Biz Türk milleti olarak büyük bir milletiz. Bunu burada atalarımız bize değil tüm dünyaya aynı zamanda ispatladı. Bizler de onların torunları olarak bizler de onların hepsi Olarak inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bir kez daha On sekiz Mart Deniz Zaferi'nin kahramanlarını Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken tüm Çanakkaleli hemşehrilerimize, tüm vatandaşlarımıza seçim süreci boyunca yapacağımız politikalarda, üreteceğimiz fikirlerde de bizlere destek olmak adına onları da fikir yarışına davet ediyoruz. Bizim kapımız herkese açık. Seçim döneminde her dönem olduğu gibi seçim döneminde de istişarelere, tüm fikirlere açığız.” dedi.

“CHP, HDP İLE OLAN İMTİHANI VEREMEMİŞTİR”
Basın toplantısının ardından Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Makas, CHP - HDP görüşmesi konusunda yaptığı açıklamada CHP’nin HDP ile işbirliği konusundaki imtihanını veremediğini ifade ederek. “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP' li, değerli eş genel başkanlarıyla bir görüşme yapacağım. Demiş. Ben toplantının ruhunu bozmak istemiyorum. Çok güzel konulardan bahsettik. Asla toplantının ruhunu bozmak istemiyorum ama CHP bahsettiğiniz kesimlerle olan imtihanı verememiştir. CHP maalesef oyunu istediği, oyuna talip olan bizim tabanında illa ki bulunduğu milliyetçi kardeşlerimizin de hüsranı olmuştur. Bu konuyla alakalı bir açıklama yapmama gerek yok. Bunu CHP'liler düşünsün. Bizim kapımız herkese açık. Biz AK Parti olarak milletime sevdalı, devletine sevdalı bir politika biliyoruz. Aksi takdirde yirmi yıldır girdiğimiz bütün seçimleri alamazdık. En azından bir tanesini Kılıçdaroğlu alırdı. Yirmi yıllık bütün seçimleri kaybeden birisiyle seçime giren bir partinin sonucunu hep beraber göreceğiz. Bütün milletimiz görecek. Takdirini de değerlendirmesini de çok kıymetli kamuoyuna bırakıyorum. Onların vicdanına bırakıyoruz. Yani bugün PKK’yla adı anılan PKK'yla iş birliği içerisinde olduğunu gayri resmi olarak tüm toplumun düşündüğü bir yapıyla alakalı ilişkilerini değerlendirmesi tüm vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyoruz. Biz AK Parti'yiz. Biz işimize gücümüze bakıyoruz. Bizim başkasıyla işimiz yok.” ifadelerine yer verdi.
Ogün İnal