Depremde çok sayıda bina yıkılırken, yıkılan binaları enkazı altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ediyor. İki büyük depremin ardından 3 ‘ün üzerinde 6 şiddetini geçen depremler meydana gelirken şuana kadar 285 artçı sarsıntı meydana geldi.  Şiddetli depremler ve artçı sarsıntılar Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da büyük yıkıma neden oldu. En son belirlemelere göre deprem faciasında 11 bin 302 binanın yıkıldığı Deprem felaketinde 3.381 vatandaşın hayatını kaybetti, 20 bin 426 vatandaşta yaralandı. Deprem bölgelerinde enkaz altındaki vatandaşları kurtarma çalışması devam ederken ölü ve yaralı sayısı her geçen saat artıyor.

BİRÇOK VATANDAŞ YARDIM İÇİN GÖNÜLLÜ OLARAK DEPREM BÖLGESİNE GİDİYOR 
İstanbul'dan deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen binlerce yardım gönüllüsü, İstanbul Havalimanı'na akın etti. Afet bölgesine gidebilmek için adeta birbiriyle yarışan gönüllüler, terminalde uzun kuyruklar oluşturdu. Öncelik sırası profesyonel ekiplerle sağlık personeline verildi. Yardım gönüllülerinin deprem bölgesine sevki THY'nin uçaklarıyla aralıksız bir şekilde devam ediyor. Öte yandan Arnavutluk'tan İstanbul Havalimanı'na gelen aralarında askerlerinde olduğu 50 kişilik arama kurtarma ekibi, THY uçağı ile Adana'ya sevk edildi.

YEDİ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ, BAYRAKLAR YARIYA İNDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgede, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir." ifadesine yer verildi.

Ogün İnal