Cumhuriyet Halk Partisinde bir süreden buyana CHP Genel Merkezinden beklenen il başkanlığı ataması partiyi yangın yerine çevirdi. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın Gökhan cephesinin büyük bir gayret ile elde ettiği il başkanlığını milletvekili aday adaylığı için bırakmasının ardından partide kılıçlar yeniden çekildi. CHP il yönetiminin  “İl başkanımız, CHP Parti Sekreteri Doğan Ateş” olsun tavsiyesi genel merkezde kabul görmedi. Bir türlü gelmeyen atama partiyi alev topuna çevirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek CHP’nin yeni İl Başkanı’nı Sabiha Güler Koçer olduğunu sosyal medya hesaplarından duyurdu. Ancak Erkek’ in açıklamasına karşı CHP İl Başkanlığı tarafından yapılan  karşı açıklamada adeta şok etkisi yarattı. İl Yönetimi CHP Genel Merkezinden Sabiha Güler Koçer’in yeni il başkanı olarak atandığına yönelik bir yazı gelmediği “Kamuoyuna Önemle Duyurulur“ başlığı ile sosyal medya hesabından yayınladı. Gelişmeler CHP’de kılıçlar yeniden çekildi “ yorumlarının yapılmasına neden oldu. Erkek tarafında İl Başkanlığının yaptığı açıklamanın ardından gönderileceği ifade edilen ve Sabiha Güler Koçer’in CHP Çanakkale İl Başkanı olduğuna yönelik yazı CHP İl Başkanlığından yapılan açıklamadan yaklaşık 3 saat sonra parti binasına ulaştı. Parti binasına gelen atama yazı ile Sabiha Güler Koçer CHP’nin yeni Çanakkale İl Başkanı oldu.

İL BAŞKANI ATAMASI TAM BİR KRİZE DÖNÜŞTÜ
Cumhuriyet Halk Partisinde bir süre önce “barıştılar” denilen iki gurup karşı karşıya geldi. Bir süre önce CHP İl Kongresi yapılmış, Kongrede CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in Adayı İsmet Güneşhan ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Adayı Metin Ümit Ural karşı karşıya gelmiş CHP İl Başkanlığı Kongresinde Ülgür Gökhan’ın desteklediği Metin Ümit Ural il Başkanlığı Koltuğuna oturmuştu. Erkek ve Gökhan arasındaki çekişmede İl Başkanlığını Ülgür Gökhan’ın grubu kazanmış bu galibiyeti de kutlamışlardı. Ümit Metin Ural il başkanlığı görevini alması Erkek grubunu yaralamıştı. Genel seçimlerin yaklaşması ile birbirine bilenen iki grup adeta ateşkes ilan etmiş ve bu ateşkesi de fotoğraf karelerine yansıtmıştı. Ancak barış içerisinde giden süreç CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın çok şaşırtan ve anlaşılamayan Milletvekili Aday Adaylığını açıklaması ile bozuldu. Metin Umut Ural’ın Milletvekili aday Adaylığı için görevinden istifa edeceği ile ilgili bilgiyi Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile paylaşıp paylaşmadığı belirsizliğini korurken Gökhan’ın grubunda Ural’ın bu önemli süreçte milletvekili aday adaylığı için il başkanlığından istifa etmesi ihanet olarak nitelendirildiği siyasi kulislerde en çok konuşulan konuydu.

FIRSATI KAÇIRMADI, HAMLESİNİ YAPTI
CHP İL Başkanı metin Ümit Ural’ın Milletvekili aday adaylığını açıklamak için İl Başkanlığı görevinden istiva etmesi ile birlikte CHP’de kafalarda “şimdi kim il başkanı olarak atanacak” sorusu oluştu. Ural’ın istifasının hemen ardından toplanan İl Yönetimi İl yönetim kurulu üyelerinin oyları ile İl Başkanlığına Görevini başarı ile gerçekleştiren CHP İl Sekreteri Doğan Ateş’ın olması yönünde görüş birliğine varılarak bu görüş CHP genel merkezine iletildi. Bu gelişme ile herkes CHP’nin yeni Çanakkale İl Başkanı’nın Doğan Ateş olacağını düşünüyordu. Bu düşünceye katılmayan ise Erkek grubu idi. Erkek gurubu bu durumu fırsata çevirerek, Gökhan’ın il örgütü üzerindeki gücünü yok etmek için karşı hamle yaptı. CHP’nin yeni İl Başkanı’nı belirleyecek yazı CHP Genel Merkezden bir türlü gelmedi. CHP Çanakkale örgütünü çok önemli olan Genel seçimlere kadar götürecek seçim çalışmalarına liderlik edecek olan CHP Çanakkale il Başkanı adeta ateşten bir gömlek giyecekti. CHP İl Başkanı’nı belirleyen ya da tam tabiri ile partide çekişmeyi su yüzeyine çıkartan karar sosyal medya üzerinden geldi. Muharrem Erkek, CHP İl Gençlik Kolları sosyal medya hesaplarında CHP Çanakkale İl Başkanı’nın İl Yönetim Kurulu Üyesi Sabiha Güler Koçer’in olduğuna yönelik paylaşımlar Gökhan cephesinde adeta soğuk duş etkisi yaptı.  İl Başkanlığı görevine kesin olarak bakılan CHP İl Sekreteri Doğan Ateş il Başkanlığı atamasında bir şekilde devre dışı bırakıldı.

ERKEK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN İLAN ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi Hukuk ve Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek önceki gün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından CHP Çanakkale İl Başkanlığı göreninin Sabiha Güler Koçer atandığı bilgisine yer verdi ve Koçer’e yeni görevinde başarılar diledi. Erkek paylaşımında “İl Başkanımız Metin Ümit Ural’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle boşalan İl Başkanlığı görevine Merkez Yönetim Kurulumuzca İl Eğitim Sekreterimiz Sabiha Güler Koçer atanmıştır. CHP Çanakkale tarihinde bu görevi ilk kez bir kadın arkadaşımızın üstlenmesi ayrıca anlamlı ve önemlidir. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Geliyor gelmekte olan…” ifadelerine yer verdi.

CHP İL GENÇLİK KOLLARI KOÇER’E BAŞARILAR DİLEDİ
CHP İl Gençlik kolları sosyal medyasından yapılan paylaşımda CHP Çanakkale Yeni il başkanı Sabiha Güler Koçer’ e yeni görevinde başarı temennisinde bulunurken paylaşımda “Genel Merkezimiz tarafından İl Başkanlığı görevine layık görülen, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Örgütümüzün ilk kadın İl başkanı olan Sayın Sabiha Güler Koçer'e yeni görevinde başarılar dileriz.” İfadelerine yer verildi.

CHP İL BAŞKANLIĞIN’DAN “ BİZE ÖĞLE BİR ATAMA YAZISI GELMEDİ” AÇIKLAMASI
CHP Çanakkale İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından 13.30 civarında yapılan paylaşımda CHP İL Başkanlığına Herhangi bir atama bilgisinin gelmediği ifade edilerek yapılan paylaşımda “16.01.2023 tarihinde akşam saatlerinde Çanakkale yerel basın kuruluşlarının internet sayfalarında ve kişisel sosyal medya hesaplarında CHP MYK'sı tarafından il başkanlığına bir atama yapıldığı yönünde haberler paylaşılmış olup halen bu haberlerinde paylaşılmaya devam edildiği görülmektedir. 17.01.2023 tarihi saat:13.00 itibariyle CHP Genel Merkezi tarafından İl başkanlığımıza ulaşan bu içerikte herhangi bir resmi yazı bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.” ifadelerine yer verildi.

Ogün İnal