30 Ekim’de Gelibolu ilçe kongresi ile ilçe kongrelerine başlayan İyi Parti örgütünde 27 Kasım’da Biga ilçe kongresi yapılacak. Merkez ilçe kongre tarihi ise 4 Aralık’ta yapılacak.  Tarihi İyi Partide Genel Merkez tarafından belirlenecek il başkanlığı kongresi de 20 Aralık - 15 Ocak tarihleri arasında yapılacak. İyi Parti il kongresinde mevcut il başkanı Selahattin Yıldızlar’ın ve Ahmet Uslunun İl Başkan adayı olması bekleniyor.

İLÇE KONGRELERİ BİGA VE MERKEZ İLÇE KONGRELERİ İLE TAMAMLANACAK
İyi Partide kısa bir süre önce Başlayan 3. Olağan kongre süreci devam ediyor. Kongre sürecine 30 Ekim ‘de Gelibolu’ da gerçekleşen 3. Olan kongre ile start veren İyi Parti’de İyi Parti Gelibolu İlçe Başkanlığına Hakan Alış Seçildi. 2 Kasımda Bayramiç’te Yapılan Kongrede İyi Parti Bayramiç İlçe Başkanlığına Ziya Erol, 4 Kasım ‘da Ayvacık’ta yapılan kongrede İyi Parti Ayvacık İlçe Başkanlığına emine Şükriye Özkan, 6 Kasım’da Ezine’de yapılan kongrede İyi Parti Ezine İlçe Başkanı Zühtü Şansal Erdi, 8 Kasım’da Bozcaada’ da yapılan kongrede İyi Parti Bozcaada İlçe Başkanlığına Cevdet Cebi,  11 Kasım’da Gökçeada’ da yapılan kongrede İyi Parti Gökçeada İlçe Başkanlığına Özgür Köse, 12 Kasımda Eceabat’ta yapılan Kongrede İyi Parti Eceabat ilçe Başkanlığına Cengiz Aylıkcı yine 12 Kasım’da Lapseki’de yapılan kongrede İyi Parti Lapseki İlçe Başkanlığına Yakup Uzun hafta sonunda Çan’da yapılan kongrede İyi Parti Çan İlçe Başkanlığına Mustafa Kılıç ve Yenice’de yapılan ve büyük çekişmeye sahne olan İyi Parti Yenice ilçe Başkanlığına, rakibi Anıl Gündoğan’ dan 1 oy fazla alan Raşit Aksu seçildi. 1 oy farkla ilçe başkanlığını kaybeden Anıl Gündoğan seçimlere itiraz etti. İyi Parti Çanakkale il Örgütünde 27 Kasım Pazar günü Biga İyi Parti İlçe Başkanlığı seçimleri gerçekleştirilecek. Biga ilçe başkanlığı kongresinde şuana kadar tek adayın olduğu biliniyor.

İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞI YENİCE İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
İyi Parti Çanakkale İl Başkanlığı sosyal medya hesabından Hafta sonu Yenice’de yapılan İyi Parti Yenice ilçe kongresinin sonucunu paylaştı. Yapılan paylaşımda “Yenice ilçemizin 3.olağan Kongresini Genel Başkan Yardımcımız Sayın Rıdvan Uz 'unda katılımları ile gerçekleştirdik. Kongreyi kazanıp güven tazeleyen Sayın Raşit Aksu başkanımızı ve Yönetim Kurulu üyelerimizi tebrik eder bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

İYİ PARTİ ÇANAKKALE İL KONGRESİ TARİHİNİ PARTİ GENEL MERKEZİ BELİRLEYECEK
İyi Parti Çanakkale il teşkilatında 4 Aralık’ ta Çanakkale Merkez İlçe kongresi gerçekleşecek, İyi Parti Çanakkale İl Başkanlığı Kongre Tarihi ise İyi Parti Genel Merkezi tarafından belirlenecek. İyi Parti Genel Merkezi’nin İyi Parti İl Kongre tarihini Aralık 20 ve Ocak 15 tarihleri arasında belirlemesi bekleniyor.  Parti kulislerinde Merkez ilçe başkanlığına mevcut merkez ilçe Başkanı Necati Gabran’ın aday olduğu konuşulurken İyi Parti İl Başkanlığı için Selahattin Yıldızlar ve Ahmet Uslunun aday olduğu konuşuluyor.

Ogün İnal