Haber şöyleydi:
“Sokak hayvanları konusunda çıkan yasaların yetersizliği, kurumlardaki yetki karmaşası ve bu hayvanların bakımı ve korunması noktasındaki eksiklikler toplum içerisinde kaosa neden oluyor. Yasaklı ırkların dışında kalan sokak köpeklerinin saldırma ihtimali nedeni ile özellikle çocukları için tedirgin olan aileler bir yanda sokakları hayvanlar ile paylaşmak zorunda olunduğunu düşünenler bir yanda duruyor. Her iki kesimin de haklılık payı olduğu bu durum hakkında karmaşanın hızla çözümlenmesi gerekiyor. Haber Merkezi Whatsapp İhbar Hattımıza neredeyse her gün Çanakkale'nin bir bölgesinden sürü halinde gezen köpeklerin fotoğraf ve videoları gönderiliyor. Barınaklar, sokak hayvanları konusunda özellikle çocuklara ve köpek korkusu yaşayanlara verilecek eğitimler, köpek saldırısına dair haberlerde kullanacak ifade dili konusunda değişiklikler acil çözümler arasında yer alıyor.”
Bu haber neticesinde bu konudan mustarip olan vatandaşlar sosyal medyadaki haberimizin altını yorumlarla doldurdu. Bu yorumları yayınlayarak işin ne kadar acil olduğunu ve bir an önce önlem alınması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz.
.
“Dardanos’ta başıboş köpekler çete oluşturup kendilerinden daha ufak köpekleri öldürüyor. Çanakkale belediyesine haber verdim. Dardanos sakinlerinin haberi olsun. Biraz önce öldürdükleri köpek sahilde duruyor. Uzak durun derim. Kısa zaman sonra insanlara  ve daha önemlisi küçük çocuklara saldırabilirler…”
.
“ÇOMÜ yerleşkesinde ailemle motorla giderken öğle bir sardırdılar ki kendimi feda edecektim. Arabası olan bir insan önlerinde durdu ama o bile kar etmedi bir daha oraya hayatta gitmem...”
.
“112 ve itfaiyenin önü hem saldırıyorlar hem sabaha kadar uyutmuyorlar, ısırıldık…”
.
“Birisi artık ilgilensin lütfen hava alanı mevkiinde köpek dolu. Her sokakta var, hemen hemen motorla kaza yapıyorduk az kalsın. Saldırıyorlar markete çıkamıyoruz evden…”
.
“Başıboş köpekler mahalle ve sokaklarda dolaşıyor bunun önüne geçilmesi lazım.”
.
“Belediyenin işi bizamet baksın artık…”
.
“Yeni kordon sabahları insanlar tedirgin…”
.
“Tekzen bölgesinde Üs'leri var. 12 adet köpek birlikte geziyor herkes tedirgin belediyeye onlarca şikayet var hergün,,,, ama sadece var işte…”
.
“Bana da toplu halde saldırdılar bu sabah onlara çarpmamak için bisikletle yere düşürüldüm bacağım çok kotü oldu bu köpek sorununun çözülmesi gerekiyor…”
.
“Köpekler, kendisinden korkan insandan, rahatsız oluyorlar. Köpek korkusunu yenip, köpeğe sevgi ile baktığınız zaman, sorun bitecek, ama nasıl olacak bu iş, diye düşünüyorum.”
.
Bu sokak köpekleri gurup halinde dolaşırken insana saldırma anı ???? dür. Çocuklar okula gitmek işkence haline alıyor, büyük insanlar da korkuyor çünkü köpeklerin sağı solu belli olmuyor. Biri saldırıya geçince hepsi saldırıyor köpekler tarafından parçalanman yüzde yüz. Bir de kızana gelmiş dişi köpek olursa köpek gurubundan kurtulma şansın hiç yok direk ölümle sonuçlanır. Bu köpekler Türkiye genelinde var, şehirlerde daha çok, kendini korumak amacıyla taş atsan hemen hayvan severler şikayet ediyor, hemen ekipler harekete geçiyor.”
.
“Köymü burası her yer köpek kaynıyor lütfen önlem alınsın”
.
“Havaalanının yanında bir parklar Dumlupınar Camisinin 100 metre havaalanına doğru yürüyünce orayı köpekler istila etmiş, parka giremiyoruz. Sürü halinde saldırıyorlar. Lütfen belediye toplasın bunları, başıboş geziyorlar. Parklara girilmiyor barınaklara götürsünler çok rica ediyoruz…”
.
“Çete halinde dolaşıyorlar saldırıyorlardı çoluk çocuğa toplansın kuduz var”
.
Yeri neden söylemiyorsunuz yer Tekzen bölgesi insanlar dışarıya çıkamaz oldu barınaktan kaçan köpekler oraya geliyor belediye bu konuda çok duyarsız nedenini çözmüş değilim…”
.
“İnsan hakları ihlal oluyor, belediye uyuyor mu oyları insanlardan alıyor…”
.
Kepez Fenerci Ahmed Caddesi aynı şekilde sabah çocuklar. Okula gidemiyor korkudan…”
.
“Köpeksavar (..tv kumandasi gibi.).edinmek sart..faydalı olur…”
.
“Halk bahçesinin içi sabah 7 gibi köpek dolu. Bişey yapmasan bile köpek aç mıdır artık neydir bisikletle geçerken sarıyor. Kaç kere Cuma pazarının orda bisikletle sabahları geçerken köpekler sardı. Bir değil iki değil bir tek ben değilim ordan da geçenlere bisiklet veya motosiklet olsun hemen sarıyorlar. Bir zahmet belediyenin ilgilenmesi lazım. Geçerken bile insanın içi titriyor. Ya küçücük çocuklar okula gitmeye çalışıyor bazıları onların bile can güvenliği yok. Bu durumun düzelmesi lazım…”

Hasan Sami Er