Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer beraberinde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı 25 ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu ve Genel Merkez Heyeti ile birlikte Eceabat-Gelibolu arasındaki tünellerde incelemelerde bulundu.
 
Tünellerin önünde açıklama yapan İl Başkanı Özsüer şu ifadelere yer verdi; “Yaklaşık 5 yıl önce yapımına başlanan ve yüklenici şirket ile ilgili ekonomik sorunlar yaşandığını bildiğimiz tüneller maalesef hala hizmete girmedi. İktidarın Assos ve Küçükkuyu tünellerinden önce başlanan bu tünellere de aynı önemi vermesi gerekiyor. Yakın zamanda Ağustos sonunda hizmete girecek diye müjde verdikleri ve ‘’ışık göründü, ışığın görünmesine 1 kaya parçası kaldı’’ gibi törenler yapılan Asos ve Küçükkuyu tünelleri bile henüz hizmete girmedi. Maalesef bölgede hala can kayıpları olan kazalar yaşanmakta ve bu bizi ziyadesi ile üzmektedir.
 
Bilinmelidir ki Eceabat-Gelibolu arasında ki tünellerde aynı öneme haiz tünellerdir. Nedense iktidar mensupları daha bu tünellerde ‘’ışık göründü, ışığın görünmesine 1 kaya parçası kaldı’’ tarzında törenleri düzenlememişlerdir. Bu da gösteriyor ki daha bu tünellerin bitimine en az 1 yıl gibi bir süre vardır. Köprüyü kullanmayı tercih etmeyen veya  bütçesi yetmeyen Çanakkale’li hemşehrilerimiz ve bu yolu kullanmak zorunda olan Eceabatlı hemşehrilerimiz hala sıklıkla bu güzergahı da kullanmaktadırlar. Sayın Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Milletvekili Jülide İskenderoğlu’na tünellerin önünden sesleniyoruz. Yatırımların gelmesi hususundaki çabanızı görüp takdir ediyoruz, fakat tamamlanması konusunda da aynı hassasiyeti sizlerden bekliyoruz.”
 
Haber Merkezi