Basın toplantısında, Geçen hafta Kepezspor sahasında oynana ve HDP Çanakkale Gençlik Merkezi tarafından organize edilen şampiyonluk maçında terör bayraklarının asıldığı ve terör propagandası yapıldığına yönelik iddiaların Kepez Belediyesi ve Kepezspor’u karalamayı hedefleyen asılsız iddialar olduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan “ Ne bir slogan atma, ne bir açıklama, ne bir pankart, hiçbir şey yok.” dedi.

ASILSIZ İDDİALAR KEPEZ BELEDİYESİ VE KEPEZSPOR’U KARALAMAK İÇİN YAPILIYOR
Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Çanakkale Gençlik Meclisi tarafından Kepezspor sahasında yapılan şampiyonluk maçı bazı kesimlerin tepkisine neden olmuştu. Yapılan maçın sonunda HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül Şampiyonluk maçını kazanan takıma kupasını vermişti. Bu maçın ardından sosyal medyada, HDP futbol turnuvasına ev sahipliği yapıldığı, maçta Terör örgütünün propagandasının yapıldığı ve şampiyonluk maçının yapıldığı Kepezspor sahasına terör örgütünü şimgeleyen bayrakların asıldığı iddia edilmişti. Çanakkale gündeminde konuşulan maç ile ilgili eleştirilerin hedefi haline gelen Kepez Belediyesinde bugün basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına  Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, Kepezspor Yönetim Kurulu Üyesi Cem Fidan,  Kepezspor Tesis Sorumlusu Serkan Yolalmaz, Kepez Belediye Meclis Üyeleri katıldı.Basın toplantısında konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan göreve geldiği günden bugüne kadar polemiklerden uzak durduğunu belirterek “ Göreve geldiğimden bugüne kadar polemiklerden uzak durdum. Ancak 10 Ağustosta beldemiz Kepezspor sahasında HDP Çanakkale Gençlik Merkezinin organizasyonu ve HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’de katımı ile bir şampiyonluk maç oynanmış ki bundan ne belediyemizin nede Kepezspor yönetimin haberi yok. Bu maçın ardından da Kepez Belediyesi  ve Kepezspor HDP’lilerin maçına ve terör örgütü propagandasına izin verdi” algısı yaratılarak Kepez Belediyesini, Belediye Başkanı olarak beni  ve çok sayıda lisanslı sporcusu bulunan Kepezspor’u karalama kampanyası başlatılmıştır.” dedi.

“ CAMBAZA BAK“ DENİLEREK  GERÇEK GÜNDEMİ SAPTIRMAYA ÇALIŞIYOR
Başkan Arslan Konuşmasına Türk ceza kanunundan alıntı yaparak devam eden Arslan” 3 yıl 4 ay önce göreve geldiğini ve ilk günden bu yana polemiklerden uzak durduğunu belirten Arslan, bu sefer gündem olan konunun hassas olduğunu ve Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesinde tanımlı, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunun işlendiğini söyledi. Halkı bilgilendirme açıklamasını yapma gerekliliğini hissettiğini aktaran Arslan, “Türkiye’de ekonomi ne zaman bozulsa, gündemi değiştirme oyunları hemen başlıyor. Cambaza baktırılıyor insanlarımız. Oysa ülkemizin gerçek gündemi ekonomi, işsizlik, enflasyon,  hayat pahalılığı ve mülteci sorunu. 10 gün sonra gençlerimiz, üniversitelerine kayıt olacaklar. Allah aşkına nerede barınacak bu öğrenciler, hangi yurtlara kayıt yaptıracaklar? Sorarım size, asgari ücret ile çalışan bir aile, evladını üniversitede nasıl okutacak. Değerli kamuoyu, bunları konuşmuyoruz ama yalan haberlerle birbirimizi yıpratmaya çalışıyoruz” dedi.

KEPEZSPOR  HALI SAHASI KEPEZ BELEDİYESİ İŞLETMESİ DEĞİL
Arslan konuşmasının devamında sırf Kepez Belediyesi ve Kepezspor’u  karalamak için yapılan sosyal medya paylaşımlarında verilen bilgilerin yanlı ve yanlış bilgiler olduğunu ifade ederek “Kamuoyunda yer alan bazı haberlerde; söz konusu halı sahanın Kepez Belediyesi’ne ait olduğu, belediyenin turnuvanın ev sahipliğini üstlendiği ve belediye başkanının da organizasyona izin verdiği şeklinde ifadeler yer alıyor. Halkımız göz göre göre yalan haberlerle kandırıp, kışkırtıyorlar. Oysa halı saha Kepezspor Kulübüne aittir. Kepez Belediyesi’nin, Kepezspor’a ait olan halı sahanın işletilmesinde  hiçbir söz hakkı yoktur. Kepezspor’un bir başkanı ve yönetim kurulu vardır. Halı saha işletmesinin de tüm yetki ve organizasyonu yönetim kurulundadır.  Kepez Belediyesi’nin hiçbir söz hakkı yoktur. Halı saha işletmesinin de tüm yetki ve organizasyonu yönetim kurulundadır. Yönetim kurulu da almış olduğu karar ile Halı saha tesis sorumluluğunu Serkan Yolalmaz’a vermiştir. Ben bugüne kadar, yönetim kurulumuzun aldığı hiçbir karar müdahale etmedim ve karışmadım. Ne bu olayda, ne öncesinde, kim oynamış, ne zaman oynamış, ben bilmem. Ne maçtan ne de turnuvadan kesinlikle haberim yoktu. Konu ile ilgili Haberim, Çanakkale Belediyesi’nin Troia Festivali’ne katıldığım gün, telefonuma sözde gazetecinin yaptığı haber metni atılınca oldu. Sonraki 2 gün, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın davetlisi olarak, Balıkesir’de bulundum. 2 yönetici arkadaşımızın istifasını da Balıkkesir ziyareti dönüşünde  yolda duydum. Ardından Kepezspor yönetim kurulumuz ile toplantı yaparak tüm gelişmeleri titizlikle inceledik” dedi.

HALI SAHANIN İŞLETMESİNİ 10 YILLIĞINA KEPEZSPOR İÇİN DEVRALDIK 
Basın toplantısında  Kepezspor Kulübünde 2 yıldır aktif olarak görev yapan Cem Fidan konuştu. Fidan konuşmasında şunları söyledi. “Başkanımıza ilave olarak, 15 Eylül 2020 tarihinde Kepez Belediyesi’nde yapılan ihale ile işletmesini 10 yıllığına 4 Haziran 2021 tarihinde görkemli bir açılış ile işletmeyi biz devraldık. Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar ile de Serkan Yolalmaz arkadaşımıza tesisimizde görev verdik. Onun haricinde bugün burada siyasi olarak çok konuşmak istemiyorum ama yönetimimizde olan ve ayrılan arkadaşlarla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Sonuçta bu, kendi özgür iradeleri ile almış oldukları bir karardır. Biz buradayız, hala yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra da bu şekilde olacak” dedi.

TURNUVADAN HABERİM YOK, NORMAL VATANDAŞ GİBİ TELEFON İLE MAÇ SAATİ KİRALADILAR
Tesis sorumlusu Serkan Yolalmaz HDP Gençlik Merkezi tarafından  yapılan turnuvadan haberi olmadığını ifade ederek “Bana her zamanki normal vatandaşlar gibi telefon açılıp, orada maç oynamak istendiği söylendi. Her vatandaşa olduğu gibi kendilerine saati verdim, şu saat aralığında boştur, gelebilirsiniz dedim. Onlar da geldiler, normal bir şekilde maçlarını oynadılar, herhangi bir provokasyon olmadı. Küfür dahi edilmedi. Paralarını da her vatandaş gibi ödediler ve gittiler. Bunlar zaten tesis açıldığından beri hafta 3 gün maç oynayan insanlar. Hepsi karma insanlar. Bu, turnuva adı altında değil her maç gibi yapılan bir şeydi. Her vatandaş gibi maçlarını oynayıp, paralarını ödeyip, gittiler. Aynı zamanda burada top oynayanlar, Kepezspor’un lisanslı futbolcuları. Bu insanlar, doğma büyüme Kepezlidir. Kepez’in manavından, marketinden alışveriş yaparlar”dedi.

KEPEZSPOR’U HİÇBİR ZAMAN SİYASETE KARIŞTIRMADIK
Başkan Arslan açıklamaların ardından yeniden söz alarak Kepezspor’un hiçbir zaman siyasete karıştırılmadığını ifade ederek “Göreve geldiğim günden itibaren 2 kez Kepezspor Genel Kurulu yaptık. Kurula katılan tüm üyelerimiz, çok iyi biliyorlar ki, 2 Kongre’de de daima, ‘Kepezspor’a arkadaşlar siyaseti karıştırmayalım’. Kepezspor hepimizin ortak değeri, bu değer, güçlendirmek adına hepimiz gerekli çalışmaları sağlayalım. Her 2 Kongre’de yapılan yönetim kurulunda da yönetici arkadaşlar var. Ben müdahil olsaydım o zaman 4 CHP’li 3 İyi Partili yöneticiyi Kepezspor’a başkan seçer ve yolumuza devam ederdik. Ama ben Kepezpor’un asla siyasete bulaştırılmadan yönetilmesini istediğim için tüm partilerden arkadaşlar var. Ben burada siyaset yapmıyorum, Kepezspor’un başarılı olabilmesi adına başkan olarak, yasanın bana tanıdığı haklar neticesinde beldedeki amatör spor kulübüne maddi, manevi, ulaşım gibi her türlü desteği Kepez Belediyesi olarak sağlıyorum. Çok iyi bir Kepezspor vardı geçen sene, izleyenlere zevk verdi. Bu yıl yine Kepezspor, sağlayacağımız maddi destek ile gerçekten Çanakkale’nin süper amatör kulüpleri arasında çok başarılı bir sezon bekliyor. Her şey bu kadar net olarak giderken, hatta yönetim kurulumuz geçen hafta iç ve dış transferlerde ciddi imzalar attı. Dikkat ederseniz ben yine o fotoğraflarda yokum çünkü ben girmek, yönetim kurulumuzun önüne geçmek istemedim. Yapılan imza töreni öncesinde yeni gelen bütün sporcularımızı tebrik ettim, hayırlı olsun hoş geldiniz dedim ve imza töreni öncesi salondan ayrıldım.

“TERÖR PROPAGANDASI YAPILDI” YALANI İLE İNSANLARI TAHRİK EDİYORLAR
Arslan konuşmasında şampiyonluk maçında hdp terör propagandası yaptı halı sahaya bölücü terör örgütünün bayrakları açıldı “ yalanı ile insanları tahrik ederek amaçlarına ulaşmaya çalışanlara da seslendi . “Biz bu kadar iyi niyetle mücadele ederken, zannediyorlar ki “Biz Belediye Başkanı Birol Arslan’a asılsız haber yaparsak” 3-4 tane basın mensubu, kim olduklarını biliyorsunuz. Onların şecerelerini, savcılık kayıtlarını da biliyoruz. Onurdan bahsedip, nerelerden atıldıklarını biliyoruz. Ordundan atılmış, adli sicilleri dolu ve bunlar kendilerini gazeteci olarak adlandırarak Çanakkale kamuoyunu, bölücülük yaparak, insanları tahrik ettiler.

“BİR SLOGAN ATMA NE BİR AÇIKLAMA, NE BİR PANKART, HİÇBİR ŞEY YOK”
Başkan Arslan konuşmasında kepez spor’un işletmeciliğini yaptığı halı sahada HPD Çanakkale gençlik merkezi tarafından organize edilen şampiyonluk maçında iddia edildiği gibi hiçbir şeyin gerçekleşmediğin belirterek “ Ne bir slogan atma,  ne bir açıklama, ne bir pankart, hiçbir şey yok Kepezspor’ un renkleri yeşil ve kırmızıdır. Halı sahanın açılışında yeşil-kırmızı üçgen bayraklar vardı. Hakkaten bilmeyenlere bunları söylediklerinde insanları, tahrik ediyorlar. Ama o bayrakları Kepezspor’ un açılışında duran bayraklar, hala duruyor onlar. “Yok, efendim onlar oraya asılmış da, terör örgütü PKK’nın sloganlarını atıyorlar” gibi şeyler yazmışlar. Oraya, HDP’li Milletvekili geliyor diye Emniyet güçleri gerekli önlemleri de alıyor. Ne bir slogan atma ne bir açıklama, ne bir pankart, hiçbir şey yok. Hatta emniyet güçleri ile sporcular arasında şakalaşmalar bile oluyor, bu kentte hep beraber dostça yaşıyoruz. Bir bu insanları ötelemiyoruz, dışlanmıyoruz. Bu tavrı olanlara sormak istiyorum, HDP’ li arkadaş bir berbere gittiğinde berber, “Sen HDP’lisin ben seni tıraş etmem” diyebiliyor mu? Neden bir halı sahaya gelip de maç oynayamasın? “ dedi

KEPEZ BU OYUNA GELMEZ
Başkan Arslan konuşmasının sonunda  ”Kepez bu oyuna gelmez. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Hiç yakışıyor mu bu manzara? Manzaranın sahiplerine bir bakalım. ‘Mutlu musun Kepez’ diyor, devlet memuru Cüneyt Aksu. Kepez çok mutlu Cüneyt Aksu! Sen, perde arkasında çevirdiğin dolaplarla, Birol Arslan’ı yenebileceğini mi düşünüyorsun? Seni 1 kez belde başkanıyken yendim, adaydın. Bu sefer de aday olarak yendim. Bir dahaki seçimde hiç durma. Şimdiden çık çalış ve aday ol, seni bekliyorum. Onun saz arkadaşı ver, meçli üyesi Serkan Kale, her gün toplumu geriyor. Her gün attığı yalanlarla zannediyor ki Birol Arslan’ı yenebilecek. Birol Arslan, halkın içinden gelen biri. Makam arabasına binmeyen, şoförü, koruması olmayan, devletin 1 kuruş temsil giderini bile kullanmayan, halkına yol yapımı için devletin tahsis etmiş olduğu temsil parasını bile Fen İşleri’ne aktarıp yol yaptıran biri. Ben daha 3 buçuk yıllık görevimde ne Kepez’de ne de Çanakkale’de bir kişinin bir bardak çayını içmedim, tertemizim. Benim arkamdan çevireceğiniz dolaplar bana işlemez. Hadi bakalım, yine adayım! Doğduğum toprak Kepez’e 1 buçuk yıl sonra yine adayım. Sizi sandıkta bekliyorum, hodri meydan!” diyerek yeniden aday olacağını açıkladı.
 
Ogün İnal