Ekonomi hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Ülkemizde ekonomi son dönemlerde kriz ile anılıyor. Ekonomik krize Pandemi sonrasında birde yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi de eklenince herkesin gözü ekonomiye etki edebilecek konulara çevriliyor. Timur Ay hem altın fiyatlarını değerlendirdi hem de yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Yatırımcılara çok kazanma hırsı ile hareket etmemeleri tesviyesinde bulunan Ay, çok kazandırdığı ifade edilen kripto paraların son dönemde buhar olduğu hatırlatmasını yaptı. 

ALTINDA STABİL DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ
Timur Ay herkesin merakla takip ettiği altın ve kripto kara piyasası ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Altın fiyatlarının çok yoğun başlayan düğün sezonu ile stabil duruma geldiğini ifade ederek ay  değerlendirmesinde “ Biliyorsunuz düğün sezonu yaşıyoruz. Haziran öncesinde kurban bayramı öncesinde düğün sezonu başladı. Biliyorsunuz Pandemi nedeni ile son iki yıldır düğünler erteleniyor yapılamıyordu. Tekrar yasakların kalmasından ve sosyal hayatımıza geri dönmemiz nedeni ile yoğun bir düğün sezonu geçiriyoruz.  Düğün sezonundan dolayı altın fiyatları stabil. Altın gram fiyatı 980-1000 TL bandında. Çeyrek altın 1.600 – 1650 TL bandında. Cumhuriyet Altını 6.600 – 6700 TL bandında. Amerikan doları diğer para birimlerine karşı değer kazanınca altının ONS fiyatında bir gerileme oldu. 1.810 hatta 1.800 doların altına geriledi bir süre. Şu an uluslararası konjektürede baktığımız zaman belirsizlikler çok. Ve bu belirsizlikler devam ediyor. Rusya Ukrayna savaşın nereye gidecek ne olacak? Bilinmiyor. Bir takım konuların netleşmemesinden dolayı ekonomi şu an stabil vaziyette. Tüm ülkeler ve ekonomi ile ilgilenen herkes  şu an izleme yapıyor. Umarım ekonomi iyi olur diye düşünüyorum.” dedi.
KÖTÜ TECRÜBELERDEN DERS ÇIKARARAK EKONOMİMİZ İÇİN ÖNLEM ALMALIYIZ
 Son dönemde sıkça konuşulan türk ekonıomisinin kış aylarında bir durgunluk ekonomisine gireceği öngörülerinide değerlendiren Ay değerlendirmesinde “Yüksel enflasyon ve hayat pahalılığı nedeni ile kış aylarına girilmesi ile birlikte ekonomide bir durgunluk dönemi olacağına yönelik beklentileri de değerlendiren Ay “ ülkemiz zaten Pandemi döneminde zaten bir ekonomik durgunluk vardı. Şöyle bir değerlendirme yapmak istiyorum. Bu konuda “Kötünün daha kötüsü olur mu?” şeklinde değerlendirmeler yapılıyor. Umarım olmaz diyorum. Bazı konuları da çok konuştukça o durumun gerçekleşmesi gibi bir durumda meydana gelebiliyor. Biz zaten sık aralıklara ekonomi konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Oluşabilecek bir ekonomik durgunluğa karşı önlemlerimizi, bir önceki ekonomik durgunluktan, ekonomik krizden aldığımız tecrübeler ile önlemler alarak kendimizi ve ekonomimizi bu duruma karşı korumalıyız. Her şey olabilir, çünkü ekonomi çok değişken olaylara bağlı.” ifadelerine yer verdi.  
KRİPTO PARALAR BUHAR OLUYOR
Yatırımcıların çok hızlı ve çok miktarda para kazanmayı hedefledikleri kriptıo para piyasasının son dönemde adeta çöktüğünü ifade eden Ay bu durum deneni ile de çok ciddi miktarda paranın adeta buharlaştığını söyledi ay değerlendirmesinde “Yeni bir argüman olarak kullanılmaya başlanan kripto paralarda son dönemde çok çok ciddi paralar battı. Hem Türkiye’de hem de dünyanın bir çok ülkesinde kripto paralarda çok büyük kayıplar yaşandı. Hiç unutmuyorum, Kripto paralarda 2 ay öncesine kadar 2 trilyon dolar kadar bir zarar meydana geldi. Olaya tersten baktığımız zamanda 2 trilyon dolar kadar karşılıksız bir para resmileşmiş oldu. Dahası hemen taze bir olay.  Daha bir hafta öncense kadar İngiltere’ de 10 bin hesapta 200 milyon dolarlık bir kripto para buhar oldu. Bu durumun aynısı Türkiye’ de de 2 sefer meydana geldi. Kripto para alımı için şirketlere para yatıranların paraları şirket sahiplerinin ortadan kaybolması ile buhar olup uçtu. Tabi bu durum, insanların çok hızlı ve çok miktarda para kazanması duygusundan da kaynaklanıyor. Yatırımcılar bu hatalara düşmesin. Kazana hırsıyla hareket edilirse örneklerde olduğu gibi yatırımcının paraları buhar olabiliyor. Çok kazanma hırsı ile hareket eden yatırımcılar yanlış yatırımlara yönelmemeli. “ ifadelerine yer verdi.