Ekonomik krizden, tarım politikalarına, Suriyeli göçmenlerden Çanakkale’nin yerel sorunlarına kadar birçok konuda açıklamada bulunan Özgür Ceylan AK Partili Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın bayram ziyaretinde yaptığı açıklamalara da cevap verdi. Özgür Ceylan, bu kadar edepten yoksun ifadelerinin sebebinin AK Parti’nin yaşadığı oy kaybı olarak gördüğünü söyleyerek, “Oy kaybı acısıyla sokağa çıkamıyorlar” dedi.

Özgür Ceylan için “Utanmaz herif ya, ulan yarın yüz yüze geleceğiz, bu yaptığınız geri zekâlılıktır, bu ne ahmakça bir şey. Başına vapur düşsün” ifadelerini kullanan Turan’a cevap veren Özgür Ceylan, “Bizim de bildiğimiz gerçek yüzünü gösterdi Bülent Turan. Bayramda konuşulmayacak kadar kötü konuşmalar sergiledi” ifadelerini kullandı. Bülent Turan’ın üslubunu bildiklerini ama bunu Çanakkale halkının bilmediğine dikkat çeken Ceylan, “Bu benim üslubum değil. İkili diyalogları da sevmem. Ama bayramlaşmada haddini aşan, şahsımı hedef alan konuşmada bulunduğunu ben de siteden haberlerde okudum. Üzüldüm, güldüm de aynı zamanda. Bizim de bildiğimiz gerçek yüzünü gösterdi Bülent Turan. Bayramda konuşulmayacak kadar kötü konuşmalar sergiledi. En başından beri size olayla ilgili de bilgi vereyim. Kendisinin bir sözü var; ‘Köprüyü pahalı bulanlar, gemilerle geçmeye devam edebilir’ diye. Sonrasında gemide bir fotoğrafı yayınlandı. Bir internet sitesi de bunu haber yaptı. Köprüyü pahalı bulduğu için oradan geçti falan. Ben de üzerine ‘köprü pahalı geldi galiba’ deyip paylaştım. Bunda bir şey yok. Siyaset yapıyoruz. Bu kadar başka bir şey yok” dedi.

 “OKULLAR BİGA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ”
Ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve artan enflasyonun sonucu olarak Biga’da okulların inşaatının durduğuna dikkat çeken Ceylan, “Okullar meselesiyle ilgili daha önce bir soru önergesi vermiştik. Cevabını da paylaşmıştık. Yapılacaktı, yapılıyordu. Bu enflasyondaki yükselme neticesiyle sanırım müteahhit işi bırakmış. Kaymakam beyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Kendisine okulların durumunun ne olacağını sordum. Aynı şeyi o da teyit etti. Enflasyonla ilgili zarardan dolayı müteahhit bıraktı dedi. Bayramdan sonra yeniden ihaleye çıkılacakmış. Yine aynı şartlarla ve aynı rakamlarla çıkılacaksa bir anlamının olmayacağını söyledim. Enflasyona göre güncelleme yapıldığı ifade edildi. Enflasyonu da öngörmek zor şu anda. Okul meselesinin takipçisi olacağız. Okullar şu anda Biga’nın çözülmesi gereken en önemli sorunlarının başında geliyor. Fen lisesinde ikili öğretim yapılıyor şu anda. Pek çok okulda ikili öğretim yapılıyor. Türkiye’nin en gelişmiş yerlerinden biri Çanakkale’de ikili öğretim bize yakışmıyor. Bunların yıkıldığı gibi planının yapılıp bir an önce ihalesinin, çalışmasının yapılması gerekiyordu şu ana kadar. Enflasyona da ezdirmeyeceksiniz o zaman müteahhidi de. Adamın da zarar edecek hali yok. Ben Bigalının işinin çözülmesine bakarım” dedi.

“BİGA SANAYİCİSİNİN TRENE İHTİYACI VAR”
Yıllardan bu yana özellikle Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan’ın gündeme getirdiği Demiryolu hattı için de görüşlerini açıklayan Özgür Ceylan; “Biga’nın, belki de Çanakkale’nin en önemli sorunlarından biri de tren yolu. Her yerde, her katıldığım toplantıda ben söylüyorum bunu. Söylemeye de devam edeceğim. İktidar milletvekilleri kızıyor bana. Biga’ya tren gelmesi lazım. Biga’nın tren yoluna kavuşması lazım. Çanakkale’nin Bandırma’ya en yakın noktası Biga. Bandırma’da tren var. Aradaki 75 km hiç değilse yük ve nakliye anlamında taşımacılıkta Biga sanayicisinin ihtiyacı trendir. Tren yoluyla ilgili gerekli atılım yapılmalıdır. Şu ana kadar hiçbir girişim yok. Kalkınma planlarında ben buna rastlamadım” ifadelerini kullandı. 

“KARABİGA KAVŞAĞINDA RUTİN OLARAK KAZA OLUYOR”
Karabiga kavşağında hemen her hafta ölümlü veya maddi hasarlı kazaların meydana geldiğini, ancak tedbirlerin halen hayata geçirilmemesinden şikayet eden Ceylan; “Karabiga kavşağı noktasında geçen gençlik kolu başkanımız da bir eylem yapmıştı. Doğru, haklı bir eylem. Karabiga kavşağında rutin olarak kaza oluyor, birileri ölüyor. İçimiz yanıyor. Oraya bir çözüm olmalı. Alt geçit, üst geçit, trafik ışığı… Bir şekilde çözüme kavuşturulması lazım. Bu konu havaya bakılarak geçiştirilecek bir konu değil. Yetkililer bu konuda bir an önce önlem almalı. Çünkü söz konusu insanların canı” dedi.

“KARABİGA’YA VERİLEN DOĞALGAZ SÖZÜ TUTULMALI”
Karabiga’ya doğalgaz getirileceği sözünü hatırlatan Ceylan, aynı zamanda beldede bulunan limana da sözü getirerek; “Karabiga’ya ben gidiyorum, geliyorum. Karabiga’da doğalgaz işine başlandı. Orada da müteahhit enflasyonla ilgili zarar etme gerekçesiyle kaçmış. Karabiga’ya bir doğalgaz sözü verildi. Bu doğalgaz sözünün tutulması lazım. Bir an önce gerçekleştirilmesi lazım. Karabiga Limanı ile ilgili de kapasitesinin arttırıldığı söyleniyor. Ben pek bir değişiklik görmüyorum. Daha iyi bir iyileştirme, daha yüksek kapasite ve limanın daha aktif hale gelebilmesi için çalışma gerekiyor” şeklinde konuştu.

"BÖYLE GİDERSE BİGA’DA CEZA YEMEYEN ARAÇ KALMAYACAK"
Biga ilçe genelinde uygulamaya giren ve vatandaşların başına adeta bela olan EDS cezalarına da değinen Özgür Ceylan; “EDS ile ilgili çok şikayet alıyoruz Biga’dan. Geçen ilçe başkanım da açıklama yaptı. Böyle giderse Biga’da ceza yemeyen araba kalmayacak. Maalesef bu da trafik önleminden ziyade sanki gelir etme çabasıymış izlenimi uyandırıyor. Halkın canı yanıyor. EDS ile ilgili, kırmızı ışıklarla ilgili gereken düzenlemenin yapılması lazım. Defalarca söyledik. Yine gündeme getirmeye devam edeceğiz” dedi.

“BİGA BELEDİYESİ TÜRKİYE GİBİ; YÖNETİLMİYOR, SAVRULUYOR”
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ı da eleştiren Özgür Ceylan; “Biga’da biz eskiden şunu görürdük. Dışarıdan gelenler, ‘Biga çok değişiyor. Biga çok gelişiyor’ gibi şeyler söylerlerdi. Son 3 yıldır Biga’da ben hiçbir değişiklik görmüyorum. Biga Belediyesi kendinden önceki belediyenin yaptığı hizmetleri taklit etmeye çalışır bir pozisyonda. Görüntü o. En son AKM’de bu Atatürk karşıtı bir ne diyeyim ona, bir kendini bilmezi de orada konuşturmaları da bence üzerine tüy dikti. Biga Belediyesi şu anda yönetilmiyor gibi görünüyor. Genel başkanımızın daha önce bir sözü vardı. Aynısı Biga için de geçerli. Ülke gibi Biga Belediyesi de yönetilmiyor, adeta savruluyor. Bigalı olarak bu beni üzüyor” dedi.  CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, CHP Biga Kadın Kolları Başkanı Özge Elmas, CHP Biga Gençlik Kolları Başkanı Biröz Tazıcı ile parti yönetiminden Ahmet Karataş da basın toplantısında yer aldılar.

 “OY KAYBI ACISIYLA SOKAĞA ÇIKAMIYORLAR”
Bülent Turan’ın kendisi hakkında kullandığı çirkin ifadeleri de hatırlatan Özgür Ceylan, bu kadar edepten yoksun ifadelerinin sebebi olarak AK Parti’nin yaşadığı oy kaybı olarak gördüğünü söyledi. Ceylan; “Buradaki açıklamasında diyor ki; ‘Çanakkaleli vekillerin bir adabı vardı’ diyor. Bana söylediği şeyler de adapla ilgili. ‘Utanmaz herif ya’, ‘Ulan yarın yüz yüze geleceğiz’, ‘Bu yaptığınız geri zekalılıktır’, ‘Bu ne ahmakça bir şey’, ‘Başına vapur düşsün.’ Ben bunları aynen iade ediyorum kendisine. Hakikaten bunu kamuoyunun vicdanına sunuyorum. Bu nedir ya Allah aşkına. Ben bunlara çok güzel cevap verebilirim. Çok da ağır konuşabilirim. Gerçekten gerek yok. Devam ettirirse de gereken cevabı veririm. Hem Çanakkale’de hem de Türkiye’de çok önemli bir oy kaybı yaşıyorlar. Bunun acısıyla sokağa çıkamıyorlar. Yoksulluk var. Bir domates olmuş 3 lira. Çiftçi tarlasını ekemez halde. Gübre atamıyorlar. Emekli geçinemiyor. Bunları unutturmak için suni gündemler. İster köprüyle geçsin, ister uçakla geçsin, ister feribotla geçsin, benim umurumda değil. Bu sözleri ona misliyle iade ediyorum. Demiş ki ‘ Nasıl yüzüme bakacak’ diye. O benim yüzüme nasıl bakacak. Ben onu merak ediyorum” dedi.

“DÜN KATİL DEDİKLERİYLE KUCAKLAŞTILAR; HEPİMİZ UTANDIK”
Kim ne derse desin Çanakkale ve halkının sorunlarını her platformda gündeme getirmeye devam edeceğini söyleyen Özgür Ceylan; “Esas o kendi çalışmalarına baksın. Tutamıyor oy kaybını. Nasıl hesap vereceğini bilemiyor. Bakın düne kadar ‘katil’ dedikleri Suudi Arabistan’la nasıl kucaklaştılar, hepimiz utandık. Dün katil diyordunuz bu adama. Gittiniz, dolar gelecek diye, kucaklaştınız. Tutamayacağı çok şey var. Agresifliğinden bizlere sarmaya çalışıyor ama o kendi işine baksın. Ben Çanakkale’nin 575 köyünden 300’üne ziyaret yapmış bir milletvekiliyim. Sorunları meclis gündemine taşıma çabası içerisindeyim. Bir duruş sergiliyorum. Zamanı geldiğinde Çanakkaleliler, seçmenler karar verecektir. Bunun kararını verecek o değildir. Bizim üslubumuz aynı şekilde devam edecek. Kendisi önce 3-5 yerden maaş alan arkadaşlarına baksın. ‘Yok ya ben ne kefil olacağım’ dediği arkadaşlarının arkasında durmaktan vazgeçsin. Önce kendi işine baksın. Kendi kurtuluşunun peşinde olsun. Bunu fazla uzatmanın anlamı yok” ifadelerini kullandı.

Ogün İnal