Elektriğe yüzde 125 zam yapan Enerji Bakanlığı'nın dalga geçen ‘Enerjini verimli kullan, aklınla verimli yaşa’ mesajı sosyal medyada günün konusu oldu. Elektrik faturalarına geçtiğimiz günlerde yüzde 52 ile yüzde 127 arasında zam yapıldı. Enerji Bakanlığı'ndan yurttaşlara alay edercesine" Enerjini verimli kullan, aklınla verimli yaşa” mesajı geldi. Vatandaşlar, “Daha ne yapalım buzdolabını fişten mi çekelim, mum mu yakalım?” diye sordular.
 R.R.S:
Yüzde 127 zam yapan Enerji Bakanlığı'ndan halka mesaj: Enerjini verimli kullan. Enerji Bakanlığı son yapılan büyük zamlardan sonra yurttaşlarla alay edercesine mesaj paylaşmış.
B.B:
Elektriğe yüzde 127 zam yapan Enerji Bakanlığı millete SMS ile akıl veriyor. Vatandaş daha ne yapsın, buzdolabını fişten mi çeksin, mum mu yaksın? Siz fahiş zamları geri çekseniz?
E.B:
Enerji Bakanlığı bana tasarruf et diye mesaj göndermiş. Yöntemimle tasarruf etmeyi düşünüyorum.
E.Ö:
Enerji Bakanlığı'ndan mesaj var. Diyor ki; gaz lambası, tel dolap, bol yorgan al. Çamaşırı, bulaşığı elde yıka. Bu mesajı zamlardan sonra yollamasının bir anlamı vardır diye düşündüm.
B.B:
Elektrik faturaları çok geliyor, yüzde 130 zam olmaz. Bir ülke sabah karanlığında işe, okula gidiyor şunlara çözüm bulun.
B.E:
Yüzde 125 zam yaptıktan sonra halkla dalga geçen Enerji Bakanlığı tatlışkoluğu.
H:
Bir sürü zam yaptık ama hala mevzuya uyanmamış olanlar var. Bir de SMS gönderelim, iyice çıldırtalım onları. Ne yazalım? Şey mesela enerjini verimli kullan yazalım.
M.Y:
Enerji Bakanlığı; sayenizde ikisini de başaramıyoruz.
E.B:

Enerji bakanlığı mesaj atmış ben de söz dinliyor enerjimi verimli kullanıyorum, BİR haftadır koltuktan kalkmıyorum epey bir enerji biriktirdim.”
Mine Tarım