AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Çanakkale 1915 Köprüsü ile ilgili yaptığı bir değerlendirmesinde, ‘’Köprüyü beğenmeyen, pahalı bulan gemilerle geçmeye devam edebilir’’ sözlerine CHP Çanakkale il Başkanı Metin Ümit Ural’dan tepki geldi. Ural, talihsiz bir açıklama olduğunun altını çizerek, “İktidar milletvekili olarak, ‘Beğenmeyen geçmesin’ diyebiliyorsanız, ben de; ‘Vah ülkem, vah’ diyerek halinizi özetlemek isterim ’’ifadelerini kullandı.

Çanakkale'de yerel bir basında yer alan AK Parti Grup başkanvekili Bülent Turan’ın 1915 Çanakkale köprüsü ile ilgili yaptığı değerlendirmelerin yer aldığı haberi paylaşan CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural sosyal medya hesabından eleştirilerini sıralayan bir paylaşım yaptı. Metin Ümit Ural, ‘’Çanakkaleliye, Çanakkale milletvekiline yakışmayan talihsiz açıklama, gerçi iktidar ve iktidar yanlıları bu ülkenin, toplumun geleceğini değil, yaşamları sürecinde kendileri, yakın çevreleri ve yandaşlarının geleceğini düşündükleri ve o yöne odaklandıklarını artık toplumun her kesimi biliyor. Kırsalda kimlere destek verildiği, kimlerin neler yaptığı ortada, tarımsal ürününü satamayan, sattığında ürettiği ürünün karşılığını alamayan bir düzende yaşıyoruz. Süt üreticimiz kendine değil sanayiciye çalışıyor, Yaşamı için ineklerini kestirir hale geldi ve siz bu durumda iktidar milletvekili olarak, ‘Beğenmeyen geçmesin’ diyebiliyorsanız ben de; ‘’Vah ülkem vah, diyerek halinizi özetlemek isterim’’ ifadelerini kullandı.
CHP il Başkanı Metin Ümit Ural'ın cevap vermesine neden olan Bülent Turan’a ait ifadeler şöyle yer alıyor: ‘’Şu an Türkiye’mizin en büyük köprüsü bin 550 metre ile Osman Gazi Köprüsü. Burası bittiğinde en uzun köprü, 1915 Çanakkale Köprüsü olacak. Şu an dünyanın iki kulesi arası en uzun açıklığı 1991 metre ile Japonya’daki Akashi’deki Kaikyo Köprüsü. Bu köprü bittiğinde 2023 metre ile onun da tahtını elinden alıp, dünyanın en uzun köprüsü işte bu köprü olacak. Biz buraya herhangi bir proje ya da bir toprak parçası olarak bakmıyoruz. Türkiye markası bundan daha da ötesi dünya markası olarak bakıyoruz. Köprü de olsa GESTAŞ burada faaliyetine devam edecek. Köprüyü beğenmeyen, pahalı bulan gemilerle geçmeye devam edebilir. Deprem tarzı olağanüstü süreçlere en tedbirli yapılardan bir tanesi. Tabiri caizse depremde en rahat sığınılacak yer bu köprü” dedi.

Çanakkale Köprüsünün En Tartışılan Konusu
1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelinin atılacağı duyurulmasının ardından bu zamana kadar en çok konuşulan ve eleştirilen garantili geçiş ve geçiş ücretleri olmuştu. 15 Euro artı KDV olarak açıklanan geçiş ücreti köprü daha açılmadan artmaya devam ediyor. Kurdaki dalgalanmalardan dolayı 1 ay önce 172 olan geçiş ücreti bugün 222 TL'ye yükseldi. Köprü açıldığında yeni vergiler ile 250 TL’ye artmasına sebep oldu.

İbrahim Akın Kazancı