DEVA Partisi 6. il Başkanları Toplantısını Ali Babacan’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca'da katıldı. Karaca Ali Babacanın Kasım ayı içerisinde Çanakkale ziyaretini yapacağını duyurdu.

DEVA Partisi 6. il Başkanları Toplantısını Ali Babacan’ın başkanlığında gerçekleştirdi Babacan, partisinin Bilkent Otel’de düzenlenen 6. İl Başkanları Toplantısı'nda konuşarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin geleceği için de belirleyici olacağını belirterek, "Önümüzdeki seçim, bir bakıma güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin ön seçimi, onayı anlamına gelecek.’’ dedi. Toplantıya katılan Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca toplantının çok verimli geçtiğini belirterek kısa bir değerlendirme yaptı; ‘’ En çok istişare eden partilerden biriyiz, sürekli toplanıyor ve paylaşımlar yapıyoruz. Ülkenin birçok surunu var ama çözümler için sürekli çalışıyoruz. Sadece dert yanmıyoruz. Çözüm üretiyoruz, problemlere karşı var gücümüzle hareket ediyoruz. Dikkat ederseniz Deva Partisi olarak son 10 ayda en çok üye arttıran birinci partiyiz. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar, bu teveccüh var. Ekonomide ise Partili ve taraflı Cumhurbaşkanı gece yarısı kararlarıyla ülkemizi yönetmeye devam ediyor. Bağımsız olması gereken Merkez Bankası’nda yapılan görevden almalarla ne yazık ki paramız pul oldu. Ama kimse merak etmesin; Genel Başkanımız Ali Babacan liderliğindeki DEVA iktidarında dürüst ve liyakatli kadrolarla ülkemizin itibarını tekrar tesis edeceğiz’’ dedi.
 
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, seçimlerden önce iyi hazırlık yapılıp, geniş bir mutabakat sağlanması halinde, güçlendirilmiş parlamenter sistem için gereken anayasa değişikliğinin, seçimlerden sonraki ilk 6 ay içinde hızlıca tamamlanabileceğine inandıklarını dile getirdi. Yapılacak ilk genel seçimin, Cumhurbaşkanlığı sisteminin geleceği için de belirleyici olacağını söyleyen Babacan, "Önümüzdeki seçim, bir bakıma güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin ön seçimi, onayı anlamına gelecek." diye konuştu. KHK ile yapılan ihraç işlemlerinin "ucube" bir yöntem olduğunu savunan Babacan, "Binlerce aileyi mağdur edenlerin önünü kapatacağız." görüşünü paylaştı. Babacan, Türkiye'de "siyasal şiddet" ortamının bulunduğunu ileri sürerek, "Hiç kimse, bu ülkenin sorunlarının çözümünü, kaba kuvvette falan aramasın. Türkiye, tüm sorunlarını konuşarak çözme kapasitesine sahip bir ülkedir." ifadesini kullandı. Ali Babacan, "Siyasette rövanşist hislere yer vermeyeceklerini vurgulayarak, "Bir yanlışın başka bir yanlışla düzeltilmeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle, bir devri sabık üretilmesine de karşı olduğumuzu açık açık belirtmek istiyoruz" dedi.
 
İbrahim Akın Kazancı