Dolar kurunda yaşanan hareketlilik vatandaşların ilgi odağı olurken doların son durumu vatandaşlar tarafından an ve an takip ediliyor. Merkez Bankası başkanının değişmesi iddiasına yönelik haberler ise döviz kurunu son günlerde artışına sebep oluyor. Dolar hafta sonunda 9 TL seviyesine kadar geldi. Tarihinin en yüksek seviyesi 8.98’i gören doları gazetemize değerlendiren Bankacı ve finans uzmanı Ömer Karabay, ‘’Dolar yeterince doldu artık taşıyor’’ dedi. Karabay fiyatların durdurmak için yapılan her şeye rağmen frenlenemediğinin bunun da doları 9 TL seviyesinde dayandırdığını ifade ederek, “Finans çevrelerini geçin herkes doları an ve an takip ediyor” dedi.
  
Dolar kur, son dönemde ekonomi gündeminin ana konularından biri haline geldi ve gündemini de korumaya devam ediyor. Gün içinde yaşanan kur hareketliliği sonrası dolar9 tl oldu mu ve dolar yükseldi mi gibi konular merak edildi. Dolar 9 TL oldu mu? Güne 8,90 lira seviyesinden yukarı yönde hareketle başlayan dolar/TL kuru gün içi yükselişini sürdürerek 8,95 lira olan tarihi zirvesini aştı. Tüm zamanların rekorunu kırarak 8.98 lira seviyesini gören dolar haberini yaptığımız saatlerde 8,97 seviyesinde işlem görüyor. Doların artışı ve olası tahminler üzerine değerlendirmeler yapan Bankacı ve Finans uzmanı Ömer Karabay ile değerlendirdik. Dolar yeteri kadar doldu diyen Karabay; ‘’ Sadece Finans sektörü dövizin durumunu merak etmiyor. Bütün vatandaşlar bunu merakla bekliyor. Çünkü biliyorlar ki döviz artınca her şey artıyor. Hayvancının yemi de çiftçinin, gübresi de, öğrencinin giderleri de, nerdeyse her kalem dövize bağlı, onun için diyorum dolar iyice doldu yakında taşacak, dolar eğer 10 TL civarında olursa bu alım gücümüz iyice düştü demektir. Çünkü psikolojik geçilmez dediğimiz her rakam geçildi. 7 Psikolojik rakam denildi geçildi. 8 denildi geçildi, şimdi de 9 deniliyor o geçilirse ne denecek merak ediyorum. Onun için bu söylemler sağlıklı da gelmiyor bana, halk ondan dolayı kendinden geçti ‘’diye konuştu.

Karabay, ‘’Bir an önce üretim maliyetlerine yönelik süspansiyonlar yapılmalı en başta dövize karşı gerekli adımlar atılmalı, Halkı, çiftçiyi doğrudan etkileyen konularda bir çözüm yoluna gidilmeli, üretim artmaya devam ediyor bu tüketim rakamlarına yansıyor. Eko politik rakamlarda en etkileyen unsur olarak karşımızda, finans çevreleri bunu anlıyor’’ dedi.

İbrahim Akın Kazancı