Çanakkale Eğitim Sen Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar 6 Eylül’de Türkiye genelinde yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından 14 Eylül 2021 tarihinde İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede Cevatpaşa Ortaokulu’nda bir sınıfta iki öğrencide vaka görüldüğüne ve bir sınıfın karantinaya alındığı yönündeki açıklamalarından sonra düzeltme yaptı.  

Bir sınıfın karantina altına alınması durumuna açıklık getiren Başkan Yasin Hacımusalar okuldaki sendika temsilcisinden aldığı son bilgiyi şöyle paylaştı: “Cevatpaşa Ortaokulu’nda iki ayrı sınıfta, iki öğrencide pozitif vaka tespit edilmiş olup, pozitif vaka görülen öğrencilerin aynı sınıfta olmaması nedeniyle karantina uygulaması yapılmamıştır. Son bilgiler bu yöndedir. Önceki gün sendika adına gazetenize yaptığımız açıklamada, bir sınıfta iki öğrencide pozitif vaka görüldüğüne dair verdiğimiz bilgide düzeltme yapmamız gereği duyulmuştur.” 

Öte yandan Cevatpaşa Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Alptekin Yılmaz da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Cevatpaşa Ortaokulu olarak 1275 öğrenci ile 6 Eylül 2021 tarihinde tüm eğitim kurumları gibi biz de eğitim öğretime başladık. Okulumuz tüm Türkiye'de olduğu gibi tüm eğitim kurumlarında olduğu gibi iki yıla yakın süredir Covid 19 denilen salgın döneminde eğitim vermeye çalışmaktadır 6 Eylül 2021 tarihinde okulumuz diğer eğitim kurumları gibi faaliyete geçti, okulumuzda ilgili asılsız karantina haberleri duymakta ve okumaktayız. Cevatpaşa Ortaokulu olarak 1275 öğrenci ile evet kalabalık bir okuluz ama hastalığın yayılmasına mikrobun yayılmasına baktığımızda 100 öğrenci ile 300 öğrenci arasında bir farkın olmadığını görüyoruz. Kaldı ki çeşitli basın yayın kuruluşlarında lanse edildiği gibi okulumuzda karantinaya alınmış herhangi bir sınıfımız yoktur bir çok okulda olduğu gibi pozitif vaka ya da temaslı öğrenci vardır bunların bilgisi Bakanı tarafından hemen bildirilmekte bunlarla ilgili önlemler kapsamında yapılması gereken her şey yapılmaktadır. Bunun dışında tekrar beyan etmek isteriz ki okulumuzda asla ve karantinaya alınmış bir sınıfımız yoktur bu olmayacağı anlamına gelmez başka okullarda şu an var olduğunu biliyoruz, zor bir süreçten göre geçiyoruz.”
Mine Tarım