Bir dönem Çanakkale'de Valilik Basın Bölümü’nden görev yapan ve emekli olan Sabri Karakaya ara verdiği yazılarına yeniden devam ediyor. Önceki gün Yenice'nin Kalkım Beldesindeki 40 yıllık seyyar kuyumcuyu yazan Karakaya, artık sayıları çok az kalsa da meslek erbabının hala rağbet gördüğünü belirtti.
 
Sabri Karakaya yazısında şu ifadeleri kullandı: “Her şeyin seyyarı var mıdır bilmem ama kuyumculuğun seyyarını Çanakkale’nin Yenice ilçesi Kalkım beldesinde görmek mümkün.
33 yıllık gazetecilik mesleğim boyunca birçok meslek erbabı ile tanıştım ve haberlerini yaptım. Eşimle birlikte kışlık salçalarımızı yaptıktan sonra kurduğumuz turşulara bazı sebze ve malzemeler almak için Kalkım beldesine gittik. Belde pazarı kurulmuş, pazarda en çok dikkat çekense seyyar kuyumcular. Beldede sabit dükkanlarıyla kuyumculuk yapanlara ne kadar rağbet varsa, seyyar kuyumcular da bir o kadar rağbet görüyor. Seyyar kuyumculardan Pazarköylü aile dostum Ertuğrul Müftüoğlu baba mesleği olan bu mesleği hem seyyar olarak Kalkım beldesinde, hem de sabit olarak eskiden nahiye olan Pazarköy’deki dükkanında 40 yılı aşkın bir süredir devam ettiriyor. Seyyar kuyumcu Ertuğrul Müftüoğlu artık seyyar olarak sadece Kalkım beldesi ile Balıkesir’in Balya ilçesinde hizmet veren kuyumcular olduğunu belirterek, bir süre sona buralarda da seyyar kuyumculuğun sona ereceğini söyledi.Ben de siz değerli okuyucularımla artık sona ermek üzere olan seyyar kuyumculuğun durumunu ve seyyar kuyumculuğun ne demek olduğunu aktarmak istedim.”
 
Hasan Sami Er