Kıbrıs Gazisi Selahattin ŞAHİN, sessiz sedasız ebediyete intikal etti. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın.

Kıbrıs Gazisi Selahattin ŞAHİN, sessiz sedasız ebediyete intikal etti. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın.
Selahattin ŞAHİN, bundan onbeş yirmi sene evvel, çok iyi arıcılık yapıyordu. Zaman içinde ziyaretlerini azaltınca, kovan sayısı azaldı ve arıcılığı bıraktı. Aynı dönemde arıcılığa başlayanlar için uzun süre eğitmen olarak yardımcı oldu. Öğretirken de her zaman öğrenmenin sınırı yok, hiç kimse ben arının her şeyini bilemez, arı adama her gün yeni bir şeyler öğretir derdi.
Arıların önünde bir sigara içimi gezinse, hangisinin anası iyi, hangisinin yaşlı tek tek söylerdi. Arıya müdahale etmeyi de çok sevmezdi. Her zaman arı işini bilir derdi.
Üniversitemizden Emekli Sayman İsmet GÜR ile birlikte başladığımız arıcılıkta, arıcılığın temel kurallarını kendisinden öğrendik. Dediği gibi arı insana her gün bir şeyler öğretiyor. Öğrenmeye devam ediyoruz. İlk yıllarda bal hasadında hep yardımcı oldu. Allah O’ndan ebediyen razı olsun.
Maske kullanmayı sevmezdi. Ağzında sigarasıyla kovanları açar, kontrollerini yapardı. Bir gün Kumkale Ovasında bal hasadı yaparken giymek zorunda kaldı. Baştan kovan açmaya ve petek çekmeye maskesiz başlamıştı. Ancak çok arı sokunca maskeyi verin de giyeyim bari dedi. Arı sokması sinek ısırığı gibi gelirdi.
Selahattin Abi, gerçek bir Gazi idi. Kıbrıs Barış Harekâtına katılmıştı. Arıcılıktan elde ettiği bir miktar gelir ve Gazilik maaşıyla geçimini temin ediyordu.
Bundan 15 yıl evvel Çanakkale Merkez Bal Üreticileri Birliğini kurarken, yeterli üye bulamamış, Selahattin Abi’yi de üye yapmıştık. Üye olmak için Ziraat Odasına da kayıtlı olmak gerekiyordu. Üye oldu. Ancak bir süre sonra Bağ-Kur’lu olması gerektiği ve her aya Bağ-Kur harcı yatırması gerektiği kendisine tebliğ edilince üyelikten çıkarılmasını talep etti.
Gazilik maaşı gerçekten çok düşüktü. Hala çok düşük. 15 Temmuz Gazileri, Kıbrıs Gazilerinin dört beş katı maaş alıyorlar. Selahattin Abinin durumunu soruşturunca, Bağ-Kur emeklisi olabileceği, bunun için cüzi bir harç yatırması gerektiği belirtildi. Durumu kendisine ilettik. Maaşının artacağını, daha rahat edeceğini söyledik. Teklifimize üzüldü. Beni tanıyamamışsınız dedi. Aldığım gazilik maaşı benim Şeref Aylığım dedi. Yüz katını da verseler kabul etmem, siz en iyisi beni üyelikten çıkarın dedi ve öyle de yaptık.
Kıbrıs Gazisi Selahattin Abi, iyi bir arıcı olmanın yanında çok mert bir insandı. Emeğini hiçbir zaman esirgemezdi. Arılara bir bakıp gelelim demek yetiyordu.
Uzun süredir hastalığıyla mücadele ediyordu. Dostlar Kıraathanesinin daimî müdavimlerindendi. Ancak yaklaşık 5 senedir gelmiyordu.
Memlekete hizmette canını ortaya koymuştu. Hakiki bir Gazi’ydi. Arıcılığa da önemli hizmetleri olmuştur. Çok sayıda arıcı kendisinden önemli bilgiler edinmiştir. Allah O’ndan ebediyen razı olsun. Mekânı Cennet olsun.