10 Eylül 2020 Perşembe toplu taşıma araçları bayraklarla donanmış.

10 Eylül 2020 Perşembe toplu taşıma araçları bayraklarla donanmış. Sonra bize en yakın camii Seyit Onbaşı’dan sela verildi. Suriye’nin İdlib bölgesinde görev esnasında geçirdiği kalp krizi sonu Şehit olan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan’ın cenazesi saat 17:00 sularında alınarak Şehitler mezarlığında toprağa verileceği açıklandı. Evden çıktım tam Seyit Onbaşı otobüs durağının çarşıya gidiş bölümü yanı Baba Ocağı; Hatay’da düzenlenen törenin ardından Isparta Havaalanı’ndan; Isparta Adliyesi’nde hakim olarak görev yapan eşi Emine Erdoğan kızları Eylül ve Elifnaz ve kayınvalidesini alan uçak Çanakkale Havalimanı’nda Şehit ’in Türk Bayrağına sarılı naaşı ilgili protokol tarafından karşılanıp alınarak Çanakkale Belediyesi’ne ait cenaze aracına konulup Esenler mahallesinde oturan daha önce gerekli hazırlıkların yapıldığı eve iki büyük Türk Bayrağı asıldığı önüne taziye çadırı kurulduğu annesi Esma Erdoğan’ın ikametinde bulunan baba ocağı evin önünde biriken kalabalık Şehitler Mezarlığı’na hareket etti. Bende bir araca binip mezarlığa geldim. Etraf sokaklar araçlarla dolu insanlar akın akın giriyor. Bende yürüdüm iki ay kadar sonra 15 Kasım’da 81 yaşına gireceğim sıhhatim yerinde sadece yürüme güçlüğü çekiyorum. Bir Deniz Astsubay Baş Çavuş tam resmi beyaz elbiseleriyle koluma girerek ilgili polisler tarafından gömüleceği alana barikatlar kurulan yere seslendi. Binadan bir iskemle getirdiler oturdum Allah Razı olsun dedim. Mezarlık bir senedir çalışmalar neticesi çok güzel olmuş subay mezarlığı yazılan kısım bir baktım D. 1822-Ö. 1942 tabur imamı yazan 120 yaşında demek ki mezarlığın tarihi bayağı eski.
Törene Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Numan Kurtulmuş, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Bülent Turan, Muharrem Erkek, Askeri Erkan ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile çok kalabalık bir grup ayrı bekletilen naaşı Sayın Başkan Tayyip Erdoğan’ın taziye haberi okunup cenaze namazı kılınıp 17:40’ta toprağa verildi. Gömme işlemi dualar sonu tam 18:00’da sona erdi.
Birde 2017 11 Ocak Çarşamba günü sela okunup Şehit Kıvanç Kaşıkcı’nın cenazesi öğle namazına müteakip kaldırılacağı bildirildi. Abdest alıp bir saat önce camiye doğru yürüdüm. Şehitler eyvah ne çare camiye sokulabilmek. Her tafaf anacan babacan günü 100 metre kadar beride durdum. Bir gün önce 10 Ocak 2017 Salı lapa lapa kar yağdı gece geç vakitlere kadar. Hava soğuk öğlen namazı sonu bandolar eşliğinde Şehitler Mezarlığı’na uğurlanıyor. Ben de bir genç ağaç gövdesine tutunarak kalabalık bitene kadar bekledim. Hikayesini tam olarak bilmemekle etraftan duyduğum adı geçen Kıvanç Kaşıkçı görev icabı keşfe çıkıyor. Pusuya düşürülüyor mezar taşında 16 Aralık 2016’da şehit oldu yazıyor. Nerelerde cenazesi oyalanıyor. Bir yere bırakılıyor bizimkiler bulup gerekli hazırlıklar sonu toprağa veriliyor. Allah Razı Olsun Esenler mah. İ.M.K.B. (İstanbul Menkul Kıymetler Borsa) Lisesi Kıvanç Kaşıkcı ismini alıyor. Ayrıca çeşitli spor dallarını kaplayan yeni tesislere de aynı isim veriliyor. O gece 11 Ocak 2017 ana haber kanallarında Rus Büyükelçisi’ni hiç sebepsiz öldürülen polis memurunun cenazesi ilgililerce ailesine haber verildiği halde 4,5 gündür alınmadığı haberi geçiyordu. Şehitler ve hainler fark bu…
Not: Kuran’da biz ruhu uyku esnasında geçici; ölüm esnasında devamlı tadarız diyor. Yani ölüm kati sonuç değil.