Haber kanallarına bakarsak neredeyse her gün, O gün, kritik gün, tarihimizin en önemli günü gibi tanımları o kadar çokça duyuyoruz

Haber kanallarına bakarsak neredeyse her gün, O gün, kritik gün, tarihimizin en önemli günü gibi tanımları o kadar çokça duyuyoruz hatta hafızamızı zorlarsak sıkça da bu cümleleri bolca duyduğumuzu hepimiz hatırlayacağız. Ertesi günün ya da önümüzdeki haftanın falanca gününün normal bir gün olduğunu sanırım hepimiz artık unuttuk.
 Futbol milli takımına bakıyoruz sanırım her iki üç maçta bir falanca gün tarihimizin en kritik en önemli maçına çıkıyoruz. Kritik maçımız ifadelerini duymaktan gına geldi.  Yahu baştan işi sıkı tutsak kritik maç kritik gün yaşamasak.
 Dış politikaya bakıyorsunuz.  Yaşanılan sıkıntıdan dolayı Akdeniz, Ege de sular ısınıyor. Yarın kritik görüşme ya da önemli politik manevra lafları tüm haber bültenlerinin ortak manşeti.
 Enerji politikalarına bakıyorsunuz yarın önemli gün falanca ülkeyle ortak projeye imza atıyoruz.  Petrol arıyoruz, Doğalgaz arıyoruz. Bulduk buluyoruz. Az bulduk çok bulduk.
 Liderlere bakıyoruz; yarın çok kritik gün falanca lider şuraya katılıyor. Önemli görüşmeler yapacak. Ülkemiz için hayati görüşme ya da politikamız için kritik viraj.  Trump Putinle görüşecek Esad, Barzani’yle görüşecek yarın çok önemli gün.
 Bir yerde köprü açılışı var otoyol açılışı var. Tesis açılışı var önemli gün.
Asgari ücret ya da memur emekli maaşları açıklanacak önemli gün,
 Corona ile ilgili bilim kurulu görüşme yapıyor bakan açıklama yapacak önemli gün,
Rusya Corona aşısını bulduğunu açıkladı detayları açıklanacak önemli gün,
 Milli Eğitim Bakanı okulların açılışı ile ilgili konuşacak önemli gün.
 Moody’s Türkiye’ nin kredi notunu açıklayacak önemli gün.
 Dolar tırmanışta Euro zirve yaptı önemli gün,
Anayasa mahkemesi kanunu onayladı yada iptal etti önemli gün,
Yargıtay açıklama yapacak önemli gün,
YÖK üniversite öğrencileri için kararını açıklayacak önemli gün.
Bu listeyi daha da uzatmak mümkün. Çünkü ülke olarak öyle bir hale geldik ki her günümüz önemli gün.  Çünkü ülke olarak vatandaş olarak uzun vadeli planlarımız uzun süreçli politikalarımız yok. O nedenle her anımız her günümüz çok önemli. Gündemimizi biz değil başkaları belirliyor.
Ama artık millet olarak normal günleri özledik. Ama normalleşelim dedik, Corona zirve yaptı. Hastanelerimiz de yer kalmadı Allah muhafaza Pandemi kontrolden çıkarsa vatandaş için asıl önemli gün o gün olur.
Üretimden vaz geçtik tüketim toplumu olduk. Paramız var dışarıdan alırız dediler, fabrikaları kapattık üretimi durdurduk her şeyi dışarıdan alır olduk.
 Hazıra dağ dayanmaz derler ya Merkez Bankamızda, Hazinemizde para tükenmiş. Kriz kapımızı çaldı ya kapıdan içeri girerse, emekliler, asgari ücretliler memurlar işçiler, dar gelirliler için asıl önemli gün o zaman olacak. 
  Ortak akıl ve uzun vadeli politikalarla hatalarımızı görüp devlet olarak tek dostumuzun yine kendimiz olduğunu gördüğümüz gün, şahsi menfaatlerimizi yerine millet menfaatlerini önemsediğimiz gün, müteahhitler yerine çevreyi doğayı koruduğumuz gün, çocuklarımızın geleceğini düşünerek cemaat ve tarikat yurtlarında değil devlet okullarında ve yurtlarında eğitim ve öğretim gördüğü gün asıl önemli günlerin ilkidir.
Asıl önemli gün Ülke olarak her yönde iyi ve güzel işlerde şampiyon olduğumuz, liderliğe oturduğumuz an, her şeyi ferahlık rahatlık içinde sonucundan emin olduğumuz şekilde yaptığımızda, gelişmiş Avrupa ülkeleri gibi her vatandaşımızın bolluk sıkıntısız özgürce ve vatandaşlarımızın ezici çoğunlukla mutlu yaşadığı günler asıl önemli günlerdir.
Her Önemli Günümüzün Normal Günler olması dileğiyle.