Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) de üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 15. Alt Kurul Toplantısı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Bandırma’da yapıldı.
 
Dönem başkanlığını Trakya Üniversitesi’nin yürüttüğü toplantıya ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Suat Uğur, TÜB bir önceki dönem sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu’nun yanı sıra alt çalışma gruplarına mensup idari ve akademik personelimiz ile Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Yılmaz Çakıcı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel ve TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe katıldı.
 
Trakya Bölgesindeki sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek bölgedeki gelişmişliği ve birlik üyesi üniversiteler arasındaki etkileşimi arttırmak için çalışmalar yapan TÜB’ün 15. Alt Kurul Toplantısında şu alt çalışma grupları yer aldı: Sosyal, Kültürel ve Spor Alt Çalışma Grubu, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğ (KÜSİ) Alt Çalışma Grubu, Engelsiz Birimi Alt Çalışma Grubu, Yeni Nesil Teknolojik Araçlar Alt Çalışma Grubu, TÜB Uluslararası Yayın Evi Alt Çalışma Grubu, Balkan Ülkeleri Alt Çalışma Grubu, Dış İlişkiler Alt Çalışma Grubu, Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü Alt Çalışma Grubu, Enerji Alt Çalışma Grubu, Trakya Bölgesinin Çevre Sorunları Alt Çalışma Grubu, Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı Alt Çalışma Grubu, Sağlık Bilimleri Alt Çalışma Grubu, Lisansüstü Öğrenci Kongresi Alt Çalışma Grubu. Toplantı, alt çalışma gruplarının gündem maddelerini değerlendirmeleri sonucu oluşturulan raporların ve etkinlik takviminin, bir sonraki üst kurul toplantısı için imzaya hazırlanması ile sona erdi.
 

 


Kaynak: Haber Merkezi