Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca (BDDK), kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresi 4 aydan 8 aya çıkarıldı.

Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresinin artırılmasının kuyumculuk sektörü temsilcileri tarafından olumlu karşılandığını belirterek, “Sektör canlanır” dedi.
BDDK'den önceki gün yapılan açıklamada, "Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresinin 4 aydan 8 aya çıkarılmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
“GELİŞME OLUMLUDUR”
4 taksitin vatandaşın alım gücüne yeterli gelmediğini ifade eden Başkan Timur Ay, “Kanun çıktı, hafta sonu hazırlıklarımızı yapacağız. Pazartesi gününden itibaren de taksitlendirme süresinin artmasıyla ilgili bankacılık sisteminin getirdiği prosedürler biter ve alışverişler başlar. Bu gelişme kuyumculuk sektörü için olumludur. Altın, takı, mücevher, pırlanta almak isteyen bir müşteri, banka kredisi yoluyla taksit yapabilecek” dedi.
Dört yıl önce kuyumculukta taksitler kaldırıldığında sektör olumsuz etkilenmiş ve kuyumculuk sektörü zor günler geçirmişti, taksitlendirmenin satışları ciddi oranda artıracağı ve vatandaşa da yansımasının olumlu olacağı öngörülüyor
Mine Tarım