Salonun tamamına yakının dolu olduğu gecede yaklaşık iki saate yakın sahnede kalan ekip, seyircilerden aldığı yönlendirmeler ile seyircileri de sahneye çıkarıp beraber doğaçlama oyunlar oynayarak yoğun alkış aldı. Kurulduğundan bu yana ekip içinde yer alan Özlem Türay, Ayça Işıldar Ak, Ayhan Taş ve Yiğit Arı halen sahne alırken, Burak Satıbol rahatsızlığı sebebi ile Çanakkale’ye gelemedi. Dilek Çelebi ise daha önceleri ekipten ayrılmıştı. Onun yerine Fatih Günay sahnede yer aldı.
Ayhan Taş’ın Adana’dan çocukluk arkadaşı Mehmet Avlar yanında küçük kızı Aydan Avlar olduğu halde kulise giderek ekibi ziyaret etti. Onlara Çanakkale balıklarından hazırladığı 1 tepsi balık ikram eden Avlar, arkadaşı Ayhan Taş ile hasret giderdi. Aydan’ın sempatik hareketleri ise ekibi mest etti.
 
Mahşer-i Cümbüş kimdir?
2001 yılı Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kuruldu. Aynı yıl eylül ayında Ankara bulunan Tenedos Kafe’de “Tiyatro Sporu” gösterilerine başladı.
2003 yılının ağustos ayında İstanbul’a taşınarak faaliyetlerini İstanbul’da sürdüren Mahşer-i Cümbüş kurulduğu günden bu yana Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde gösteriler sergiledi ve festivallere katıldı. Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, Doğaçlama Tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan “Tiyatro Sporu”nu Türkiye’de ilk defa seyirci ile buluşturdu. Kuruluşunun 5. yılında kendi sahnesi "Mahşer-i Cümbüş Hayalhanesi"ni açtı. Ekip bugüne kadar 2000'ün üzerinde “Tiyatro Sporu”, 300’ün üzerinde “Beyin Fırtınası” gösterisi yaptı.
Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bir başka ilke daha imza atarak 2007 yılında Türkiye’nin ilk doğaçlama şov programı “Anında Görüntü Show”u ekranlara taşıdı ve Türk televizyonlarında yepyeni bir dönem başladı.
 
Hasan Sami Er