Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, yeni imar planının 2017 yılında dijital ortama taşınırken rant yaratıldığı iddia edilmişti. AK Partili Zahit Mert, plana aykırı katlar verildiğini ve imar planında olmayan yerlerin imara dahil edildiğini gördükleri için yeni plana itiraz ettiklerini söylemişti.
Önceki gün açıklama yapan Küçükuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan”31 Mart Yerel Seçimleri’nde kaybeden tarafın şahsi menfaatleri ve kaybetmeyi hazmedememesi sonucunda beldemizde yaşayan pek çok kişinin ekmeği ile oynanmış ve maddi zarara uğratılmıştır. Belediyemiz, çalışanlar ve yönetim bakımından güçlü bir belediyedir ve hiç kimse hiçbir baskı bizleri yasaların dışında karar almaya zorlayamayacaktır. Bu sorunun müsebbibi bellidir ve bu konuyu en kısa zamanda çözüme kavuşturacağımızdan en ufak bir şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 1 / 100.000 çevre düzeni planı yapılmış olup ilgili belediyelere 1 sene içerisinde mevcut imar planlarını bakanlığın yapmış olduğu çevre düzeni planına uygun hale getirmeleri için bilgi verildi” diyen Balkan, “Ardından belediyemizce bu plana uygun sayısallaştırma işlemleri meclisimizin 03.05.2017 tarih ve 2024 sayılı kararı ile 2 etap halinde 1/1000 mevcut imar planı sayısallaşmıştır. Sonrasında tarafımızca görülen hatalar sebebi ile bu çalışma herhangi bir imar durumu veya ruhsat verilmeden iptal edilerek eski imar planına dönülmesi yönünde karar alınmıştır. Konu ile ilgili hukuki süreç başlatılmış olup 31 Mart yerel seçimlerinde yenilgiyi hazmetmekte zorlanan bir takım kişilerce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne şikayette bulunulmuştur. Yapılan şikayet neticesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yeni bir imar planının hazırlanması yönünde görüş bildirmiştir. Bu karar neticesinde belediyemiz imar komisyonu 2007 yılında yapılan imar planında ki hataları tek tek tespit ederek 2008 yılının imar planından itibaren onaylanmış tüm meclis kararlarını bu plana işleyerek eski planın yönetmeliğe uygun hale gelip yürürlüğe girmesi için belediye bünyesindeki yetkili personelimiz hızlı ve yoğun bir çalışma yaparak yeni imar planı Ekim ayı belediye meclis toplantısında gündeme sunulmuştur” dedi.
Konunun önemi ve sektör çalışanlarının mağdur olmaması için imar komisyonu çok kısa bir zamanda toplanarak konuyu görüşmüştür ve ardından yapılan oylamada grubumuza bağlı meclis üyeleri hazırlanan planın 2008 planı ile aynı plan olduğunu, içerisinde yer alan yeni bir tadilat ve revize olmadığını dolayısı ile bu planın eski plana göre yapılaşma şartlarını değiştirmediğini beyan ederek sunulan imar planının uygunluğu yönünde oy vermiştir. Lakin muhalefet meclis üyemiz bu plana “Uygun değildir” muhalefet şerhini koymuş ve bu planı tekrar yargıya taşıyacağını sözlü olarak beyan etmiştir. Sürecin hızlandırılması için belediye meclisimizce konunun tekrar görüşülmesine oy birliği ile karar verilmiştir. Sonuç olarak31 Mart yerel seçimlerinde kaybeden tarafın şahsi menfaatleri ve kaybetmeyi hazmedememesi sonucunda beldemizde yaşayan pek çok kişinin ekmeği ile oynanmış ve maddi zarara uğratılmıştır. Belediyemiz, çalışanlar ve yönetim bakımından güçlü bir belediyedir ve hiç kimse hiçbir baskı bizleri yasaların dışında karar almaya zorlayamayacaktır. Bu sorunun müsebbibi bellidir ve bu konuyu en kısa zamanda çözüme kavuşturacağımızdan en ufak bir şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi