Tango ile 2001 yılında tanışan genç dans sanatçısı Dönmez, 2008 yılında Ankara’da Kulüpler  Arası Türkiye şampiyonasında, aynı yıl İstanbul’da  düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda birinci oldu.
 Tangoyu sevdirmek ve dans tutkunlarına tangoyu öğretmek için Çanakkale’ye yerleşen Dönmez, on yıldır kentte dans ediyor, altı yıldır Fatih Cami karşısında bulunan atölyesinde dans öğretiyor.
“TANGO SADECE BİR DANS DEĞİL”
 Arjantin kökenli bir dans ve müzik türü olan tangonun Cumhuriyet’in ilanı ile hayatımıza girdiğini ifade ederek sözlerine başlayan Dönmez, “ Tango’nun dünyada ulusal bir marş gibi söylenen şarkısı ‘La Cumpersita, neredeyse her düğünün açılış parçası olurdu. Tango sadece bir dans değil, hayat stilidir. Tango, aşkı, sevgiyi, ihtirası, oyunu, tutkuyu, şehveti, ihaneti, özgürlüğü ifade eder, kişiyi yaşam kaynağına götürür. Tango, çok asil, zarif ve kaliteli bir danstır, hayatımızın her alanında kullanabileceğimiz tek danstır” dedi.
“TANGO DURUŞ BOZUKLUKLARINI GİDERİR”
 Tango’nun sadece bir dans olmadığını, faydaları da olduğunu ifade eden Dönmez, “Kursumuza başladığınızda sadece bir dans öğrenmeyeceksiniz, tango kültürünü de öğrenmiş olacaksınız.  Aynı zamanda, spor yapacak, duruş bozukluklarınızı giderecek ve kendinize olan güveninizi artırmış olacaksınız. Tango ile özgür bir düşünce ve fiziki yapıya sahip olabilirsiniz” dedi.
 Haftanın beş günü özel ve grup dersleri veren Dönmez, “ En büyük sıkıntı partner sorunu oluyor ama kursumuzda böyle bir sorun yok. Çocuk, genç, yaşlı her yaş grubuna ders veriyoruz.  Aynı zamanda pazartesi geceleri tango gecesi de düzenliyoruz” dedi.
“YÜRÜMEYİ BİLEN HERKES TANGO YAPABİLİR, ERKEKLER DAHİL”
Erkeklerin tango karşısında tepkili olduğunu da sözlerine ekleyen Dönmez, “Erkeklerin bu ön yargılarını kırmamız gerekiyor.  Tango tamamen dik duruş ve adımlardan oluşan bir danstır.  Kıvırma ve esneklik gerektirmez.  O yüzden erkekler de çok rahat tango yapabilir.  Hatta yürümeyi bilen herkes çok rahat tango yapabilir” dedi.
“40 DAKİKALIK BİR DERSTE ORTALAMA 1000 KALORİ YAKARSINIZ”
Çocuklar için de zumba dersleri veren Dönmez, zumbanın da sayısız faydaları olduğunu dile getirerek, “ Eğlenerek forma girmek kadar keyifli bir şey var mı?  Zumba Latin danslarından ilham alan,  bol kalori harcatan bir dans- fitness egzersizidir. Zumba kilo vermenizi sağlar. Kas oranınızı artırır. Ruh halinizi pozitifleştirir.  40 dakikalık bir derste ortalama 1000 kalori yakarsınız.  Kendinize olan güveniniz artar. Zıplama ve sıçrama egzersizleri ile kemik erimesinden korur.  Kardiyovasküler bir egzersiz olması nedeni ile kalbinizi güçlendirir. Vücudunuzu sıklaştırır.  Bel ve karın ile aynı zamanda bacakları güçlendirir.  Stresinizi atmanızı sağlar.  Pozitif enerji verir” dedi.
Çocuk zumbasının da hem çok keyifli hem de çok öğretici olduğunu sözlerine ekleyen Dönmez, “Böylece çocuklar sosyalleşmeyi, kaliteli vakit geçirmeyi öğrenerek, spor yaparak eğlenmiş oluyor” dedi.
Dilek Akşen