İptal gerekçesini açıklamak üzere basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Barış Pınarı Harekâtı sebebi ile mitingi ileri bir tarihe ertelediklerini ifade ederek, “13 Ekim günü maden ruhsatının yenilenmesi söz konusu. Maden ruhsatının yenilenmemesi noktasındaki talebimizi de buradan duyuruyoruz” dedi
Kirazlı’da yürütülmesi planlanan altın madenciliğini durdurmak için,  Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda yarın yapılması planlanan “Su ve Vicdan Mitingi” 9 Ekim günü başlatılan Barış Pınarı operasyonu nedeniyle iptal edildi.

 “RUHSATIN YENİLENMEMESİ NOKTASINDAKİ TALEBİMİZİ DUYURUYORUZ”
İptal gerekçesini açıklamak üzere basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Kazdağları’ndaki siyanürlü altın işletmelerine karşı bir su ve vicdan nöbeti eylemimiz sürüyor. Biz ayın 12 Ekim günü Ege ve Marmara Belediyeler Birliği ile birlikte miting planladık.  Ciddi bir katılım olacaktı. Özellikle ayın 12’sinde yapmak istedik.  13 Ekim günü maden ruhsatının yenilenmesi söz konusu. 9 Ekim itibari ile Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’ye girdi. Terör örgütlerinin konuşlandığını bölgelere giriş yapıldı. Askerlerimiz yabancı bir toprağa girdi.  Çok riskli ve önemli bir hareket. Biz yine de askerlerimize Allah korusun diyoruz.  Dünyanın gündemi bu operasyona yönlendi. Bizim de mitingimizde coşku ve müzik olması söz konusu.  Ayrıca da provokatif olaylara karşı, gündemden de düşmemek adına bu mitingimizi ileri bir tarihe erteliyoruz.  İptal etmedik. Suriye’deki harekâtın durumuna göre karar vereceğiz. Mitingi erteliyoruz ama su ve vicdan nöbetimiz devam ediyor. Maden ruhsatının ayın 13’ün de yenilenmemesi noktasındaki talebimizi de buradan duyuruyoruz” dedi.

“BU DOĞA BİZDEN SONRA ÇOCUKLARIMIZA KALACAK”
Etkinliklerin devam edeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Gökhan, “21 Ekim’de başvuru tarihi son olmak üzere ortaokul öğrencilerine, ilçeler de dâhil olmak üzere yönelik bir resim yarışmamız var.  Çocuklar bizim için önemli. Bizden sonra bu doğa onlara kalacak. Onların düşüncelerine de önem veriyoruz” dedi.
“BU KATLİAMI LANETLİYORUM”
10 Ekim 2015 Ankara Garı katliamının yıl dönümü olma dolayısıyla da açıklama yapan Başkan Gökhan, “Bu katliamda Çanakkaleli hemşerimiz Ercan Adsız’ı da kaybetmiştik.  O’na ve diğer hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.  Bu katliamın altındaki sorumluların bulunması için çabaların devam etmesini istiyorum. Bu katliamı lanetliyorum.
“EYLEMCİLERE HIRSIZLIK SUÇLAMASI VİCDAN NÖBETİNİ KÖRELTMEK İÇİN YAPILMIŞTIR”
Su ve Vicdan nöbetindeki gençlerin hırsızlıkla suçlanması konusunda da konuşan Başkan Gökhan, “Bu gençlerimize hırsız diyenler oradaki eylemi küçültmek için bunu yapıyorlar. Bu gençler için kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Yargı görevini iyi bir şekilde yerine getirmiştir.  Taşların zaten çöp konteyneri ve moloz yığınlarının yanından alındığı da belirlenmiş.  Bu suçlama vicdan nöbetini köreltmek için yapılmıştır” dedi.

Dilek Akşen