“Az insaf, az vicdan, az akıl”
Olayın ardından siyasi parti temsilcileri ve belediye başkanları sosyal medya hesaplarından saldırıyı kınayarak  kardeşçe ve birlik içinde yaşamaya devam etmek istediklerini ifade ettiler. “Bu memleket bizim” diyen siyasiler kullanılan dil ve üsluba dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerken, “Az insaf, az vicdan, az akıl” dediler.
Sosyal medyada paylaşılan kınama mesajları şu şekilde:
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek:
CHP'yi şehit cenazelerine sokmama talimatı veren, ‘Tepkinizi gösterdiniz’ diyen Bakanların, protesto diyen Valinin olduğu yerde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk cümlesi ‘Üzüntüm şehide yapılan saygısızlığadır’ oldu. Yüreğinde insan sevgisi taşımak başka bir şeydir.
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan:
Genel başkanımıza yapılan saldırıyı lanetliyorum. Bu saldırı Türkiye’nin barışına, kardeşliğine, demokrasisine yapılmıştır. Hiçbir saldırı bizi yolumuzdan çeviremez. Kurdukları alçakça tezgâhla kuvvacıları sindirebileceklerini sananlar derin bir yanılgı içindedirler.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan:
Tüm insanlığı kucaklayan, sevgi ve barış dilini konuşan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na üstelik bir şehit cenazesinde girişilen saldırıyı esefle kınıyorum. Tüm insanlığı kucaklayan, sevgi ve barış dilini konuşan Genel Başkanımızın yolu yolumuzdur. Toplumumuzu ayrıştırmak, bölmek isteyenler hedeflerine ulaşamayacaklardır.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı kabul edilemez, kınıyoruz ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazen kızgınlığımız çok olsa da, yapılanlardan, söylenenlerden dolayı yüreğimiz acısa da demokrasiden başka, sandıktan başka yolumuz yok. Şiddete hayır.
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz:
Ankara Çubuk’ta Şehit askerimizin cenaze törenine katılan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı; bu ülke vatandaşlarının kardeşçe bir arada yaşamasına, birlik ve beraberliğine zarar veremeye yönelik bir linç girişimidir. Genel Başkanımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.
AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız:
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara Çubuk'ta şehit cenaze töreninde yapılan saldırıyı kınıyorum. Siyasetin milletten başka hakemi, sandıktan başka hesap sorma adresi yoktur. Birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin huzurunu hedef alan bu tür provokasyonlara fırsat verilmemelidir.
Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz:
Bir şehit cenazesinde, bu ülkenin Ana Muhalefet Partisi Liderine, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıracak kadar şuurunu kaybeden vatan hainleri, bu milletin birlik ve bütünlüğüne yönelik tehdittir. Bu saldırı aslında, Aziz Türk Milletine ve asla ayrışmayacak bölünmeyecek yarınlarımıza karşı yapılmıştır. Bu ülkenin güzel insanlarını ayrıştırmak için iftira ve karalama kampanyasında bilerek, bilmeyerek rol alan herkes, provakasyon, iftira ve nefret diliyle milleti zehirleyenler ve yandaşları, bu hain saldırıdan çok net olarak sorumludur. En acısı, kendi üç kuruşluk çıkarları için, kalemini, vicdanını satan, sözde gazete dedikleri paçavralarda bu ülkenin vatansever, laik, çağdaş insanlarını hedef gösteren yalakalar. Sizleri toprak bile kabul etmeyecek, yatacak yeriniz yoktur. Kendi pisliğinizde boğulacaksınız. Ama bizler; Demokratik, laik, çağdaş ve tam bağımsız bir Türkiye’nin yılmaz savunucuları olarak, siyasi görüşü ne olursa olsun bölünmez bütünlüğümüz için, Haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hakan Pınar:
Onaylamadığımız ve sevinmediğimiz dünkü yumruklama hadisesi üzerinden MHP’nin kurumsal kimliğine ve liderine yapılan saldırıların arka planını biliyor, şer niyetlerinizi anlıyor ve şiddetle lanetliyoruz. Hedef gösterdiğiniz Sayın Liderimiz, 15 Temmuzdaki kahraman duruşu ile Hulusi Paşa ve Terörle etkin mücadelede kelle koltukta mücadele eden Sayın Soylu milli ve yerlidir. Sizler ise eline fırsat geçirmiş ihanetin uşakları, FETÖ, HDPKK, ABD ve Siyonist İsrail’in emir erlerisiniz. Sayın Genel Başkanımız saldırıyı tasvip etmediğini ve sevinilecek bir durum olmadığını ısrarla vurgulamasına rağmen sanki bu talihsiz olayın failiymiş gibi göstermek sahnelemeye çalıştığınız oyunun bir parçasıdır, belki şimdilik kısmi başarı elde etmiş olabilirsiniz ve HDPKK ile son iki yıldır kol kola olmanızın halktaki tezahürü sizi şimdilik mağdur yapmış olabilir, ama güneşi balçıkla sıvayamaz ve gerçekleri gözümüzden kaçıramazsınız. Türk ve Türkiye düşmanlarının her türlü tezgahını bozacak azim ve kararlılığa sahibiz ve ödenecek ne bedel varsa ödemeye hazırız.
İYİ Parti Kurucu Üyesi Rıdvan Uz:
Şehit Yener kardeşime atılan kurşun ile Kemal bey’e atılan yumruk ayni mihraklar da bayram havası estiriyor. Az insaf az vicdan az akıl az insanlık bu memleket bizim.

Merve Çakmak