“Adaletsizliği, adaletle ortadan kaldıracağız”
Bağıştan önce açıklama yapan İl Başkanı İsmet Güneşhan, “16 Milyon İstanbullu seçmen bu seçimlerde gereken dersi verecektir. Biz de Çanakkale İl Örgütü olarak, İstanbul İl Seçim Kurulu ile devamlı irtibat halindeyiz” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de söz alarak, “1 Nisan’dan beri Türk Lirası dolar karşısında yüzde 10 değer kaybetti. Bu dünya tarihinde görülmüş en büyük kayıptır. Her bir kişi 3 bin 300 TL daha dışarıya borçlandı. Ekonomi krizle mücadele etmesi gerekenler, maalesef seçmenin hakkını gasp ettiler. Ama biz büyük bir dayanışma ile bu adaletsizliği adaletle ortadan kaldıracağız” dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bin TL bağışta bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı önderliğinde, aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyeleri,  İlçe Belediye Başkanları’nın da bulunduğu bir grup CHP’li,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasına destek olmak için açılan hesaba bağışta bulundu.
İş Bankası önünde açıklama yapan İsmet Güneşhan, İstanbul ile devamlı irtibat halinde olduklarını belirterek “Bilindiği üzere kampanya başladığından beri Çanakkale’de çok yoğun ilgi vardı. Ben o dönem içerisinde ilgi gösteren tüm vatandaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aslında İstanbul seçimi de sonuçlanmıştı ve sonuçlar belliydi. Ve Ekrem İmamoğlu kazanmıştı. Ancak 6 Mayıs’ta YSK’nın aldığı anlaşılması mümkün olmayan bir kararla seçimlerin yeniden yapılmasına karar verildi. 16 Milyon seçmenine karşı yapılmış bir hakaretti.  16 Milyon İstanbullu seçmen bu seçimlerde gereken dersi verecektir. Biz de Çanakkale İl Örgütü olarak, İstanbul İl Seçim Kurulu ile devamlı irtibat halindeyiz.  Her türlü desteği de veriyoruz. Hukukçu arkadaşlarımız da o çalışmalarda yer alacak. 13-14-15 Haziran’da da Belediye Başkanlarımız İstanbul’da çalışmalarına başlayacak. 23 Hazirandan sonra Türkiye’de her şey çok güzel olacak” dedi.
“MAALESEF SEÇMENİN HAKKINI GASP ETTİLER”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise yaptığı açıklamada “Hepinizin bildiği gibi Devletin Cumhurbaşkanı, devletin Bakanları her şeyi bıraktılar, devletin milletin ağır sorunlarını bıraktılar İstanbul seçimini koşturuyorlar.  Seçimlerde siyasi partiler yarışır ve çalışmaları da onlar yapar, devlet taraf olmaz. Ama hem Cumhurbaşkanı hem de devletin tüm bakanları, devletin tüm imkânlarını arkasına alarak İstanbul’da seçimin sonucunu değiştirmeye çalışıyorlar. Biz de seçmenler olarak elimizden alınan bir hakkı yeniden teslim etmek için dayanışma içerisindeyiz. Onlar devletin gücü ile hareket ederken biz, halkın gücü ile hareket ediyoruz.  Halkın verdiği mazbatayı hiçbir güç iptal edemeyeceği gibi geri de alamaz. 23 Haziran’da İstanbul seçmeni bunu büyük bir dayanışma ile gösterecek. 23 Haziranda İstanbul seçmeni alınan bir hakkı teslim edecek. Ben Çanakkaleli hemşehrilerime de bu sorumluluğu ve duyarlılığı gösteren herkese teşekkür ediyorum.  Ekrem İmamoğlu’na Türkiye’nin her yerinden inanılmaz bir özveri var. Milyonlarca insan destek oldu ve bu bizim sorumluluğumuzu da daha da arttırıyor.  Türkiye artık her şeyi görmeye başladı. Haksızlıkları, hukuksuzlukları, israfı, bugün yeni krizlerin olduğu bir dönemde İstanbul seçimini iptal ettiler.  1 Nisan’dan bugüne İstanbul İl Seçim Kurulunun tutanağına göre Ekrem İmamoğlu seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıydı. 1 Nisan’dan bugüne yaşamadığımız şeyleri bize yaşattılar. Türk Lirası dolar karşısında %10 değer kaybetti. Bu dünya tarihinde görülmüş en büyük kayıptır.  82 Milyon vatandaşlar olarak her birimiz, her bir kişi 3 bin 300 TL daha dışarıya borçlandı. Ekonomi krizle mücadele etmesi gerekenler, maalesef seçmenin hakkını gasp ettiler. Ama biz büyük bir dayanışma ile bu adaletsizliği Adaletle Ortadan kaldıracağız” dedi.
 Açıklamaların ardından sıra ile bankaya giren CHP’liler bağışlarını gerçekleştirdi.
Dilek Akşen