Esnaf kampanyalar ile alışverişi canlandırıyor
Ramazan ayının sona yaklaşması ile birlikte bayrama sayılı günler kaldı. Bu yıl vatandaşlar yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı indirimli ürünleri tercih edecek gibi duruyor. Birçok mağaza da çeşitli bayram kampanyaları ile alışverişleri canlandırmayı hedefliyor.
Konu ile ilgili gazetemize görüş veren esnaflar, bu yıl bayram alışverişi hareketliliğinin erken başladığını dile getirerek, daha kazançlı bir dönem geçirmeyi öngördüklerini dile getirdi.
ESNAF’TAN KAMPANYA
Meriç Ihlamur, “Ülke ekonomisi için içler acısı diyebiliriz. İnsanların alım gücü ortada. Biz de insanların ceplerini de düşünmek istiyoruz. Biz burada senelerdir esnaflık yapıyoruz.  Bayram alışverişleri başladı, biz de gerekli kampanyaları başlattık. 10 TL’ye bile çocuğunuz için bayramlık bulmanız mümkün.  Bu sene hareketlilik erken başladı.  Biz satışlardan zaten genel anlamda memnunuz, ama bu bayram daha kazançlı geçecek gibi duruyor” dedi.
“BİZİ KAZANÇLI BİR DÖNEM BEKLİYOR”
İbrahim Can İldam, “Bizim müşteri portföyümüz çok geniş. Biz sürekli uygun fiyata satıyoruz, her gün yeni ürün getiriyoruz, müşterimiz bizin takip ediyor. Genelde satışlarımız çok iyi gidiyor ama bayram yoğunluğumuz başladı. Her gün başka başka çeşitler ile bayram alışverişlerini renklendirmek istiyoruz. Bu sene geçen seneye göre ekonomi daha kötü ama hareketliliğe bakarsak, bizi kazançlı bir dönem bekliyor” dedi.
“ŞU ANDA GÜZEL GİDİYOR SATIŞLARIMIZ”
Merve Yılmaz, “Biz zaten genelde bir indirim furyası ile yola devam ediyoruz. Bayrama son bir hafta kala cazip kampanyalarımız da olacak. 20 TL’den başlayarak burada kıyafet bulabilirsiniz. Şimdiden hareketlilik başladı. Şu anda güzel gidiyor satışlarımız” dedi.
“BAYRAM KALMADI Kİ BAYRAM ALIŞVERİŞİ KALSIN”
 Nabi Gök, “Biz zaten alışveriş yapan müşterimize satışta ikram yaparız. Eskiden böyle indirim falan yoktu. Çanakkale’ye alışveriş merkezleri açılınca işler çok değişti. Önce çok yüksek fiyatlar söyleniyor, sonra satamayınca indirim yapıyorlar.  Milleti kandırmaktan başka bir şey değil. Yüzde 300 fazlasına ürün satan var. Yüzde 30 40 fazlasına satılır normalde. Biz senede iki kere teklenmiş ürünlerde indirim yaparız, şimdi her gün indirim var. Bir sürü boş dükkân var, kiralara bakıyorsunuz ne kadar yüksek. İşi bilen de bilmeyen de piyasaya giriyor. Eski bayram alışverişleri artık yok. Neden, şimdi arefe günü şortunu giyen tatile koşuyor.  Karşı komşusu ile bayramlaşmıyor insanlar. Eskiden üç gün önceden bayramlık soruyorlardı, şimdi bikini mayo koşturuyorlar. Bayramlar kışa denk gelince de kışlık yerlere giderler.   Çanakkale’de giyim piyasası bitti. Zaten internet satışları başladı. Pişman olan çok sonra bu satışlardan.  Bayram kalmadı ki bayram alışverişi kalsın” dedi.
Dilek Akşen