Sendikalarda neler oluyor?

İstifa gerekçesini açıklamayan Sarıcan, sosyal medya hesabından, “Sendikaları dernek haline getirmeye çalışıyorsunuz, başaramayacaksınız” paylaşımının istifası ile alakalı olup olmadığı sorusuna “Yorum yok” cevabını verdi. Bir önceki Dönem DİSK Genel-İş Şube Başkanı Erdinç Uslan da DİSK Genel- İş Üyeliğinden, e-devlet üzerinden istifasını verdi.  Üst üste gelen istifa haberleri sendikalarda neler oluyor sorusunu akıllara getirdi.

Hale Sargın Sarıcan tek isim olarak aday olduğu DİSK Emekli Sen Çanakkale Şubesi 1. Olağan Kongresinde güven tazeleyerek yeniden başkan seçilmişti. Şube Başkanı Hale Sargın Sarıcan görevinden istifa etti. Tüzük gereği yeni bir yönetim oluşturulduktan sonra, DİSK Emekli Sen Çanakkale Şube Başkanı Yusuf Ertürk seçildi.
Bir önceki Dönem DİSK Genel –İş Şube Başkanı Erdinç Uslan da DİSK Genel –İş Üyeliğinden, e-devlet üzerinden istifasını verdi.   Üst üste gelen istifa haberleri sendikalarda neler oluyor sorusunu akıllara getirdi. İstifa gerekçesini açıklamayan Sarıcan, sosyal medya hesabından, “ Sendikaları dernek haline getirmeye çalışıyorsunuz, başaramayacaksınız”  paylaşımının istifası ile alakalı olup olmadığı sorusuna “Yorum yok” cevabını verdi.
Eski Başkan Sarıcan, “ Türkiye çapında böyle bir çalışma var.  Bu sadece bizim sendikamıza ait bir şey değil.  Dünyada da böyle bir uygulama var.  Sivil toplum örgütleri ve sendikaları bir araya getirmek gibi ideolojik bir yaklaşım mevcut.  Özellikle Almanya ve İngiltere de bu çalışmalar yürütülüyor. Ben buna karşı çıkıyorum” dedi.

Dilek Akşen