“Mahalleli yaka silker durumda”
Oturma izni olan bir ailenin Cevatpaşa Mahallesi’nde bir takım sorunlara neden olduğunu ifade eden Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu, “Mahallemizde, sorunlara neden olan bir mülteci aile ile ilgili Valiliğe dilekçe verdik.  Sorunun çözülmesini bekliyoruz. Bir sorun var ve bunu çözmek için adım atmalıyız.  Mahalleli yaka silker durumda. Çanakkale’nin bu kadar mülteciyi kaldırma potansiyeli yok, onları barındırabileceğimiz bir alana da sahip değiliz. Tekzen Bölgesi’nde boş evlere girildiğini duyuyoruz. Sarıçay’ın kenarında kalıyorlar.  Ben,  garajın çevresindeki boş yeşil alanlarda gördüm. Kent için şu an farkında değiliz ama böyle devam ederse büyük problemler yaşayabiliriz ” dedi.
Son zamanlarda Çanakkale’de sayısı artan mülteciler Sarıçay ve otogar civarında ve Barbaros Mahallesi’ndeki bazı camilerin avlularında yaşam mücadelesi vermeye devam ederken, durum kent halkını da tedirgin etmeye başladı. 

“MÜLTECİLER İLE ALAKALI PLANLAMANIN BAŞTAN ELE ALINMASI GEREKİYOR”
Oturma izni olan bir ailenin Cevatpaşa Mahallesi’nde bir takım sorunlara neden olduğunu ve  bir dilekçe ile Çanakkale Valiliği’ne gerekli tedbirlerin alınması hususunda başvuru yaptıklarını ifade eden Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu, “Çanakkale geçiş güzergâhında olduğu için mülteci sayısında bir artış var.   Her yerdeler.   Mülteciler ile alakalı planlamanın baştan ele alınması gerekiyor. Çanakkale’nin bu kadar mülteciyi kaldırma potansiyeli yok, onları barındırabileceğimiz bir alana da sahip değiliz.  Tekzen Bölgesi’nde boş evlere girildiğini duyuyoruz. Sarıçay’ın kenarında kalıyorlar.   Ben,  garajın çevresindeki boş yeşil alanlarda gördüm.  Kent için şu an farkında değiliz ama böyle devam ederse büyük problemler yaşayabiliriz” dedi.

“ÇANAKKALE VALİLİĞİ’NE DİLEKÇE VERDİK”
Valiliğe, muhtarlık olarak dilekçe verdiklerini de ifade eden Muhtar Kızoğlu, “Artık ufak tefek de olsa bazı sorunlar ile kendi mahallemde karşılaşıyoruz.  Aslında basit problemler ama arttıkça büyük bir hale gelecek. Mahallemizde, sorunlara neden olan bir mülteci aile ile ilgili Valiliğe dilekçe verdik.  Sorunun çözülmesini bekliyoruz. Bir sorun var ve bunu çözmek için adım atmalıyız.  Mahalleli yaka silker durumda.  Bu mülteci ailenin oturma izni var ancak çocukları mahallede bir takım sorunlara neden oluyor.  Aile ile görüştüğümüzde, çocuğun akli dengesinin yerinde olmadığı dile getirildi. Ben de eğer böyle bir sorun varsa, tedavi ettirelim, ben size yardımcı olayım.   Daha sonra üzücü olaylara sebebiyet vermesinden korkuyoruz.  Valiliğe gerekli tedbirlerin önceden alınması konusunda dilekçe verdik” dedi.

Dilek Akşen