Ortak toplantı gündemini oluşturan maddeler hakkında görüşlerini ifade eden başkanlar tarafından, öncelikli olarak Çanakkale'nin değerlerini koruma, sorunlarını sahiplenme ve ortak akıl ile çözme noktasında birlikte hareket etme kültürünü geliştirmeye kararlı oldukları bir kez daha ifade edildi.

Biga Ticaret Borsası’nda 25 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 16.30’da başlayan ve yaklaşık iki buçuk saat süren Çanakkale İli Odaları ve Borsaları Müşterek Yönetim Kurulları Toplantısına Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay ile yönetim kurulu ve meclis üyelerinin yanı sıra, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Meclis Başkanı Abdullah Deniz ile yönetim kurulu ve Meclis üyeleri, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Melih Akyıl, yönetim kurulu üyeleri, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çetin ve yönetim kurulu üyeleri ile odaların ve borsaların genel sekreterleri katıldı.
Oturum başkanlığını Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay’ın yaptığı toplantının açılış bölümünde 5174 sayılı TOBB kanununun 99.maddesi gereğince İlimizdeki Odalar ve borsalar olarak dört ayda bir mesleki konularda görüş oluşturmak amacıyla toplantılar düzenlediklerini, ortak toplantıların ilimiz bazındaki sorunların tartışıldığı ve tavsiye mahiyetinde kararların alındığı önemli bir platform olduğunu belirtti. Toplantının başında TOBB ETÜ Rektör Danışmanı Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Ergin tarafından üniversite hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı. Toplantının devamında söz olan yönetim kurulu başkanlarınca oda ve borsa üyelerinin bürokraside yaşamış olduğu sorunlar ve çözüm önerileri, Trakya ABİGEM ve alternatif kuruluş ortaklıkları ve e-ticaret portal açılışları, GMKA destekleri ve yapılacak yeni projeler üzerinde fikir alış verişinde bulunuldu. Ayrıca, Çanakkale il merkezinde yer alan Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (Teknopark) tanıtımına katkı sağlanması adına bir sonraki toplantının Çanakkale Ticaret Borsası ev sahipliğinde Çanakkale Teknopark bünyesinde yapılmasına karar verilerek toplantı sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi