Psikolog, televizyon programcısı, eğitimci ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, Kepez’deki Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi’nde, ‘Yaşamı İşitmek’ konulu bir konferans verdi. Dökmen, konferansı izlemeye gelenlere bir de sürpriz yaparak Barış Korosu’nun seslendirdiği şarkılar ile koroyu yönetti.
Yaklaşık iki saat süren konferansta Prof. Dr. Dökmen, kadın erkek eşitliği, pozitif bilim, müzik ve yaşam kalitesi, kaliteli yaşam sürmek için neler yapılması gerektiği konularında izleyicilere, geçmişte yaşanmış olaylardan örnekler vererek bilgi aktarımında bulundu.
Prof. Dr. Üstün Dökmen, Çanakkale Barış Korosu’nun organizasyonuyla konferans vermek için Çanakkale’ye geldi. Dökmen, konferansı izlemeye gelenlere bir sürpriz yaparak Barış Korosu’nun seslendirdiği şarkılarda,  koroyu yönetti.
Katılımın yoğun olduğu konferans öncesi Üstün Dökmen açıklamalarda bulundu. Dökmen, Çanakkale’ye Barış Korosu’nun davetlisi olarak gelmekten mutlu olduğunu, hayatında ilk defa bir koroyu yönetme fırsatı bulduğunu, konferansında ise, yaşam kalitesi ve yaşama kalitesinin nasıl artırılabileceği hakkında bilgi vereceğini belirtti.
“ERKEKLERİNİ EĞİTMEYEN TOPLUMLAR KADIN CİNAYETLERİNE ENGEL OLAMAZLAR”
Prof. Dr. Üstün Dökmen eğitim konusuna da değinirken; “Çocuklarımızın eğitimi gereklidir ama yeterli değildir, yetişkinlerin eğitilmesi gereklidir. Yetişkinlerini yeterince eğitmeyen toplumlar, çocuklarını da eğitemezler. Sağlıklı ilişkiler kurma konusunda erkeklerini eğitmeyen toplumlar kadın cinayetlerine engel olamazlar. Önce toplumun büyüklerinin eğitilmesi sonra çocuklarının eğitilmesi gerekiyor. Kişileri eğitmezseniz çocuklarını okula göndermiyorlar. Devlet göndermesi gerektiğini söylediği halde, özellikle kızlarını göndermiyorlar okula, onun için öncelikle büyüklerin eğitilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Konferans öncesi Barış Korosu sahne alarak 3 çocuk şarkısı seslendirdi. Koroyu Üstün Dökmen yönetti. Yaklaşık iki saat süren konferansta Dökmen, kadın erkek eşitliği, pozitif bilim, müzik ve yaşam kalitesi, kaliteli yaşam sürmek için neler yapılması gerektiği konularında izleyicilere, geçmişte yaşanmış olaylardan örnekler vererek bilgi aktarımında bulundu. Konferans sonunda izleyiciler Prof. Dr. Üstün Dökmen’i ayakta alkışladı. Gece, Barış Korosu’nun Dökmen’e çiçek takdimi ile sona erdi.
Dilek Akşen