2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlamasının ardından öğrencilerin güvenliği açısından okul servis araçlarının sıkı denetimleri de başladı. Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Geçtiğimiz hafta denetimlere başladık.  Servis ablasından tutun aracın uygunluk belgesine kadar her detay tek tek inceleniyor. Jandarma, Emniyet, Belediye ve biz komisyon olarak sık sık denetimlere çıkacağız. Her sabah okul önlerinde de Trafik Şube polisleri denetim yapıyor. İlçelerden gelen servisler de Jandarma tarafından denetleniyor” dedi.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlamasının ardından öğrencilerin güvenliği açısından okul servis araçlarının sıkı denetimleri de başladı. Bu kapsamda, il merkezinde okul servislerine yönelik denetimlere Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Akbaş, Kıdemli Başpolis Hasan Aslan, Jandarma Kıdemli Başçavuş Ömer Faruk Cayrat ve Belediye Ulaşım Hizmetleri Personeli  Necdet Gökhan Öğütcen de katıldı.
Okul servis araçlarının uygunluk kontrollerini gerçekleştirerek, “Okul Servis Araçları Yönetmeliği”ndeki şartları taşıyan araçlara “Okul Servis Aracı Uygunluk Belgesi” verildi. Ekipler, servislerin genel kurallara uygunluk yönünden denetimlerini yaparken, kontrollerde okul paketli olmayan araçların; dur levhası, okul taşıtı yazısı, emniyet kemeri, iç aksamlar, dış karasör ve lastikleri “Okul Servis Araçları Yönetmeliği”nde belirtilen şartları taşıyıp taşımadığı denetlendi.

“DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Geçtiğimiz hafta denetimlere başladık.  Servis ablasından tutun aracın uygunluk belgesine kadar her detay tek tek inceleniyor. Jandarma, Emniyet, Belediye ve biz komisyon olarak sık sık denetimlere çıkacağız. Her sabah okul önlerinde de Trafik Şube polisleri denetim yapıyor. İlçelerden gelen servisler de Jandarma tarafından denetleniyor” dedi.
“SERTİFİKA ALMAYANLAR İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BİR KURS AÇILACAK”
Neredeyse tüm servislerin eksiksiz olduğunu dile getiren Başkan Demir, “Denetimlerimiz de biz eksikleri olan bir servis ile karşılaşmadık. Trafikte yapılan bazı denetimlerde ceza yazıldığını biliyorum. Çoğu servis aracımız zaten artık her şartı yerine getirmiş durumda.  Sadece bu yıl servis ablalığına yeni başlamış ancak sertifika almamış olanlar var.  Halk Eğitim Merkezi ile görüştük. Sertifika almayanlar için önümüzdeki hafta bir kurs açılacak.  Bu denetimler de devam edecek.  Ayrıca, sürekli meslek içi eğitimler de düzenleniyor” dedi.
  Dilek Akşen