“Milletimiz ve ordumuz hainlere fırsat vermeyecektir”

Törene; Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Belediye Meclis üyesi Emekli General Süleyman Canpolat, Çanakkale Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Necdet Erdinç, askeri erkan, gaziler ve çok sayıda Çanakkaleli katıldı.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Boğaz Komutanlığı, Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Çanakkale Muharip Gaziler Derneği Şubesi çelenklerinin Atatürk Anıtı'na bırakılmasının ardından öğrenciler, Gaziler Günü ile ilgili şiirler okudu.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çanakkale Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Necdet Erdinç , " Kurtuluş Savaşı'nda, 1950'de Kore'de, 1974'te Kıbrıs'ta savaşan Türkiye bugün, dünden daha fazla olmak üzere ,iç ve dış kaynaklı terör örgütlerinin tehdidi altındadır, ama aziz Türk Milleti ve onun kahraman ordusu bu hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyecektir” diye konuştu.
Erdinç konuşmasında, “19 Eylül Gaziler Günü; Kurtuluş Savaşı'nda, 1950'de Kore'de, 1974'te Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik koruyucusu ve vatandaşlarımızın tüm muharip gazilerimizin kahramanlık ve şeref günüdür" dedi. “Her geçen gün daha da güçlenen, şan ve şeref timsali türk ordusu dün olduğu gibi yarın da vatanımızın hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır” diyen Erdinç, “Topraklarımızın bir daha istila edilmesine , bölünmesine ,hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ,nede bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar ,bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” ifadelerini kullandı.
Deniz İstikham Binbaşı Anıl Yeşilyurt da bir konuşma yaptı. Binbaşı Yeşilyurt, konuşmasında şunları söyledi:  “Bugün asil Türk milletinin bağımsızlığını ve vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret ve feragat ile canları pahasına mücadele eden kahraman gazilerimizin şan ve şeref günüdür. Bu müstesna tarih aynı zamanda Sakarya Meydan Muharebesi’nde yaralandığı halde zafer kazanılacağına kadar ayrılmayarak milletimiz ve ordumuz için örnek fedakarlık sergileyen Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanı ve mareşal rütbesinin verilişinin 98.yıldönümüdür. Aziz milletimiz tarih boyunca şehitlerimizin ve gazilerimizin aştığı kutlu yoldan ilerleyerek, nice zaferler kazanmış, bayrağına ve istiklaline sahip çıkmış, üzerinde huzur ve güvenlik içinde yaşadığımız cennet vatanımız, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde bizlere miras kalmıştır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan kahraman gazilerimiz, yüksek bir sorumluluk duygusuyla ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve aydınlık geleceğimiz için canla başla mücadele ettiniz. Mücadeleye devam ediyorsunuz. İstiklalimizi ve istikbalimizi savunmak için gösterdiğiniz benzersiz mücadele ve kahramanlık asla unutulmayacak, aslarınız şanlı tarihimizde sonsuza dek yaşayacaktır. Evlatlarımı, milletimizin köklü değerleriyle en şuurlu biçimde eğiten, gözbebekleri gibi yetiştirdikleri kınalı kuzularını vatan, millet ve bayrak vazifeye gönderen fedakâr şehit ve gazi aileleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve asil milletimizin gurur kaynağıdır. Değerli ailelerimizin, vakur ve metin duruşları vatanımıza, egemenliğimize ve birliğimize daima sahip çıkmaları, bizlere güç ve cesaret veren en önemli destek, dosta düşmana ne kadar kudretli ve inançlı olduğumuzu gösteren en kıymetli işarettir. Kahraman gazilerimiz, sizler kutsal vatan görevinin en yücesini yaptınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Asil Türk milleti daime yanınızdadır ve yanınızda olacaktır. Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükran duyguları ile anarken, hayattaki gazilerimize sağlık ve sıhhatler diliyor, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. “
Altuğ Acer