Törene,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali, Türk Tabipler Birliği Temsilcileri ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve veli katıldı.
Önlük giyme töreni saygı duruşu, İstiklal Marşı ve müzik dinletisinin ardından, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir’in açılış konuşmasıyla devam etti. “Fakültemiz, çağdaş eğitim araçlarıyla donatılmış derslikler, modern araştırma laboratuvarları ile sizleri çağdaş bir hekim olarak yetiştirmek için hizmetinizdedir” diyen Prof. Dr. Tamer Demir, Tıp Fakültesi hakkında şu bilgileri aktardı:
“ÇOMÜ Tıp Fakültesi 137 Öğretim Üyesi, 176 Araştırma Görevlisi ile 92 öğrenciye eğitim-öğretim, 1 milyonun üzerinde hastaya da sağlık hizmeti vermektedir. Bugüne kadar 480 öğrencisini mezun vermiş bir kurumdur. Bu bilinç ile öğrencilerimizin eğitimini önemsiyor, hep daha iyi için var gücümüzle çalışıyoruz, yılmadan bıkmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü dünyadan kopuk, bilimden uzak, yeniliğe ve gelişime kapalı, bir tıp fakültesi düşünülemez. Bu nedenle dünya standartlarına uygun, girişimci bir fakülte olmayı hedefliyoruz” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise konuşmasında “27 yıl önce kurulmuş olan üniversitemiz, bugüne kadar 115 bin öğrenciyi mezun etti. Öğretim üyelerimizin kalitesi ve çalışma şevki açısından gerçekten iyi bir üniversiteyiz. Önemli bir coğrafyada Türkiye’de 207 üniversite arasından son 3 yılda 34.lüğe kadar ilerlemiş bir üniversiteyiz. Kendimizi ilk 20’de görmek istiyoruz” diyerek ÇOMÜ’nün tecrübe yönünden, konumunu sağlamlaştırmış, eğitim-öğretim ve bilim dünyasında Türkiye’de adından söz ettiren, uluslararası ortamda da belli projelere ve iş birliklerine imza atmış bir üniversite haline geldiğini ifade etti. Prof. Dr. Özden “ÇOMÜ Tıp Fakültesi, birçok başarıya imza atmıştır. Elde edilen bu başarıdan çıkarılacak sonuç ise Tıp Fakültemizde iyi eğitim yapıldığı anlamına gelmektedir. Eğitimde ve bilimde bir dünya üniversitesi sloganıyla yola çıktık. 2015 yılından bugüne kadar çok yoğun çalışıyoruz. Ümit ediyorum 2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde de bu çalışmalarımızı ilerleteceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların sonrasında önlük giydirme törenine geçildi. Öğrenciler tek tek sahneye davet edilerek önlükleri giydirildi. Önlük giyme töreninin ardından hekim adayı öğrenciler, mesleğe ilk adım yeminlerini ettiler.
Tıp Fakültesi Ã?nlük Giyme Töreni GerçekleÅ?tirildi


Kaynak: Haber Merkezi