Meslek Lisesi’nden İmam Hatip’e dönüş süreci şu soruyu akıllara getirdi:
Kamu kaynakları israf mı edildi?
2019-2020 Eğitim Öğretim yılı Çanakkale’de yeni iddialar ile başladı. Esenler Mahallesi’nde bulunan Şehit Kıvanç Kaşıkçı Mesleki ve Teknik Eğitim Yerleşkesi içerisinde inşa edilen binalar,  2018 yılı sonunda tamamlandı. Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yerleşke içerisine geçince, 3 meslek lisesi ile, yerleşkede eğitim öğretim başladı.
Meslek ve Teknik Lisesine uygun atölyelerin olduğu bina ise bir süre boş kaldı. İddialara göre, bu atölyeler,  1945 senesinden bu yana kentin hafıza mekânlarından olan Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için düşünüldü ancak bu resmiyete dökülmedi. Kentin hafıza mekânlarından biri olan bu bina, yine iddialara göre,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılmak isteniyordu.
 Atölyelerin olduğu bina,  Şehit Kıvanç Kaşıkçı İmam Hatip Ortaokulu oldu. İddialara göre, on öğrenciden daha az bir mevcudu olan okul akıllara ‘Devlet yatırımı hiçe mi sayıldı?’ ‘Kamu kaynakları israf mı ediliyor?’ sorusunu getirdi.

Devlet yatırımı hiçe mi sayıldı?
Şehit Kıvanç Kaşıkçı Mesleki ve Teknik Eğitim Yerleşkesi içerisinde Atölyelerin olduğu bina,  Şehit Kıvanç Kaşıkçı İmam Hatip Ortaokulu oldu. İddialara göre, on öğrenciden daha az bir mevcudu olan okul akıllara ‘Devlet yatırımı hiçe mi sayıldı?’ ‘Kamu kaynakları israf mı ediliyor?’ sorusunu getirdi.

2017 YILINDA ŞEHİT KAŞIKÇI’NIN ADI YERLEŞKEYE VERİLDİ
Fırat Kalkanı Harekâtı’nda şehit düşen Çanakkale doğumlu, Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı’nın adının, 2017 yılı sonunda yapılan bir komisyon toplantısı ile İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün bahçesinin bulunduğu bölgeye verilerek, ilgili bölgenin “Şehit Kıvanç Kaşıkçı Mesleki Ve Teknik Eğitim Yerleşkesi” olarak adlandırılmasına karar verilmişti.

2018 YILINDA YERLEŞKEDE EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLADI
Esenler Mahallesi’nde bulunan Şehit Kıvanç Kaşıkçı Mesleki ve Teknik Eğitim Yerleşkesi içerisinde inşa edilen binalar 2018 yılı sonunda tamamlandı. Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yerleşke içerisine geçince,  eğitim öğretim hayatı başladı.

MESLEK LİSESİ İÇİN DÜZENLENEN ATÖLYELER İÇİN RESMİ SÜREÇ BAŞLAMADI
Esenler Mahallesi'nde Mesleki ve Teknik ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim kampüsü olarak oluşturulan alanın içerisine atölye olarak tasarlanmış bir bina ise boşta kaldı. Çanakkale Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin bu atölyelerde eğitim öğretime devam edecek olması konuşuluyordu, ancak konuşulanlar resmiyete dökülmedi.

İDDİALARA GÖRE BİNA BOŞ KALINCA İMAM HATİP ORTAOKULU AÇILDI
Atölyelerin olduğu bina, iddialara göre on öğrenciden daha az bir sayı ile Şehit Kıvanç Kaşıkçı İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretim hayatına başladı. Çanakkale Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi,  Stadyum Caddesi’ndeki, 1945 yılından bu yana eğitim öğretim hayatını sürdürdüğü binayı terk etmek istedi. Okul binası 24 Ekim 1945 tarihinde dönemin Çanakkale Valisi Burhanettin Tekel tarafından açılmış,   dönemin belediyesine ait bina belediye meclisinin almış olduğu kararla okula verilmişti. Bu bina, “Orta Sanat Ortaokulu” olarak 116 öğrencisi ile eğitim-öğretim hayatına başlamıştı.  Tarihi değere sahip olan bu binanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılmak istenmesi de iddialar arasında yer aldı.

ÖMER MART ORTAOKULU YENİ BİNASINI BEKLİYOR
Esenler Mahallesi'nde "Cevat Paşa ve Ömer Mart Ortaokulu" olarak 2 adet ortaokul bulunuyor. Ömer Mart Ortaokulu'nun Esenler Mahallesi'ndeki binası inşaat halinde olduğu için kent merkezinde Cumhuriyet Meydanı'nda bir okulda geçici olarak eğitime devam ediyor.  Ömer Mart Ortaokulu yeni binasında çalışmalar son hızla devam ederken, öğrencilerin ikinci dönemde yeni binalarına geçmesi planlanıyor.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA MERKEZ ORTAOKULU YIKILMIŞ, İMAM HATİP AÇILMIŞTI
Önceki yıllarda Cevat Paşa Mahallesi'nde bulunan Çanakkale'nin en köklü okulu ve kentin hafıza mekânlarından biri olan Merkez Ortaokulu yıkılmış, Çanakkale halkının haftalarca süren eylemlerine, tepkisine rağmen, yerine imam hatip okulu açılmıştı.

Özel Haber: Dilek Akşen