Türkiye’de kapya biber üretiminde ilk beşin içerisinde olduğumuzu ifade eden Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, “Şu anda 2 TL civarında gidiyor, bu da üreticiyi memnun eden bir fiyat. Bu sene biberde istikrar da var. Bu fiyatla açıldı, bu fiyatla devam ediyor. Tüm ürünlerden beklediğimiz sonuç bu istikrar” dedi.

Yenice ilçesinde tütüne alternatif olarak 20 yılı aşkındır yapılan kapya biberin hasadı bu yılda 30 bin dekar alandan fazla alanda  gerçekleşti. Salça yapmak ya da köz biber yapmak isteyen vatandaşlar bu yıl kapyaları 2 TL’den mutfaklarına götürdü.

“TARIMDA ARADIĞIMIZ ŞEY İSTİKRAR”
Türkiye’de kapya biber üretiminde ilk beşin içerisinde olduğumuzu ifade eden Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya “Kapya biber üretiminde bölgemiz ciddi bir üretim gerçekleştirmektedir. Biz Türkiye’de kapya biber üretiminde ilk beşin içerisindeyiz. Salça ve közleme işlemlerinde bölgemizin kapya biberi oldukça önemli bir yer tutuyor. Geçen yıllara oranla baktığımızda, bu sene kapya biber üreticileri çok memnun etti. Hızlı satılan bir ürün. Bu yıl üretici bu üründen para kazandı. Umarım önümüzdeki yıllarda da devam eder. Şu anda 2 TL civarında gidiyor, bu da üreticiyi memnun eden bir fiyat. Bu sene biberde istikrar da var. Bu fiyatla açıldı, bu fiyatla devam ediyor. Tüm ürünlerden beklediğimiz sonuç bu istikrar” dedi.

Dilek Akşen