Sezona hazırız
Yaz sezonuyla ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını ve artık turizm anlayışının butik, kültürel destinasyonları ziyaret etmek üzerine oluşturulmasının avantajlarını yaşayacakları bir sezon beklediklerini vurgulayan Aydeğer,  “2019’da pozitif ivme son derece güçlü bir şekilde devam ediyor. Tesisler genel olarak gerek sahil kesimleri olsun gerek iç kesimler olsun olumlu bir yoğunluk içerisinde çalışmalarını yürütmektedir. Ülkemizin geçirmekte olduğu ekonomik çalkantıların yaşandığı dönemde ülkeye giren dövizler çok önemli. Nitelik kadar nicelik de önemlidir. Gelecek olan turistin niceliğinin de arttırılması yönünde çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, bu yıl bayram tatilinin birleştirilmesinin kente ve sektöre katkılarına değinerek, “Bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin 9 günlük bir tatil olarak gerçekleşmesi Türkiye turizmi hareketi açısından son derece olumlu alınmış bir karardır. Bu kararın geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bir ay öncesinde kamuoyuyla paylaşılmış olması seyahat severlerin planlarını erken yapmalarına ve tesislerin bununla ilgili rezervasyonları daha erken görmelerine ve onunla ilgili daha rahat planlama yapmalarına neden olmuştur. Bu doğru bir uygulamadır. Bu tatil severlerin planları açısından uygun müsaitlikleri görmesi açısından önemlidir. Uygun fiyatlara ulaşmaları böylece daha kolaylaşıyor. Bu bilginin kamuoyuyla paylaşılması olması doğruydu. Tatilciler deniz kenarı noktalarını tercih ediyorlar. Bu çerçevede de ilimizde yer alan Bozcaada, Gökçeada, Assos ve Saros körfezinin bölgemizle ilgili olan kısımları ve diğer deniz kıyısı olan noktalarında öncelikli bir yoğunluk söz konusu. Şehir merkezi başta olmak üzere diğer noktalarımızın da tercih edileceğini düşünüyoruz. Biz de sezona son derece hazırız” dedi.

“ÇANAKKALE HEYECANLANDIRIYOR”
Yılın ikinci çeyreğini tamamlamak üzereyiz diyen Aydeğer, “Yılın ilk yarısını tamamlamak üzereyiz. Özellikle Nisan ayı Çanakkale’nin iç turizmi açısından önemli bir harekete sahne oldu. Nisan ayı bu anlamda pozitif bir şekilde etkilenmiştir. Mayıs ayı ramazan ayının doğal seyri çerçevesinde biraz olsun daha düşük harekete vesile oldu. Genelde her yıl Ramazan aylarında iç pazarda seyahat hareketinde bir yavaşlama gerçekleşiyor. Buna bağlı olarak tesislerde doluluklarda bir düşme gerçekleşti. Ramazanın son haftasına doğru bu süreç daha hızlı olacaktır. Türkiye turizmi 2018’den itibaren pozitif bir ivmenin içerisindedir. 2019’da pozitif ivme son derece güçlü bir şekilde devam ediyor. Tesisler genel olarak gerek sahil kesimleri olsun gerek iç kesimler olsun olumlu bir yoğunluk içerisinde çalışmalarını yürütmektedir. Ülkemizin geçirmekte olduğu ekonomik çalkantıların yaşandığı dönemde ülkeye giren dövizler çok önemli. Özellikle yurtdışından gelecek olan turistin sayısının arttırılması yönünde bölgemizde bu çerçevede yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda en son Almanya’dan gelen Almanya’nın çok önemli kültür ve turizm operatörlerini Çanakkale’mizde ağırladık. Onların özellikle Çanakkale’yi bir turistik destinasyon olarak tercih etmeleri konusunda bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu çerçevede de misafirlerimizi ağırladık. İnsanlar artık butik, yerel karakteri olan yerleri ziyaret etmek istiyorlar. Kültürel dokusu olan yerleri ziyaret etmek istiyorlar. Çanakkale’de onları heyecanlandırdı. Nitelik kadar nicelik de önemlidir. Gelecek olan turistin niceliğinin de arttırılması yönünde çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.

Özel Haber: Seda Atan