Şube Başkanı Mantaş, eğer uygulamaya son verilip paralar iade edilmezse savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade ederek, “Kamu kaynağı kiraya verilemez. Anayasal bir hak olan  ‘Temel eğitim parasızdır’ yasasına da durum aykırıdır. Burası özel okul değil ki. Okul ismi vermeyeceğim. İki ilkokul, iki ortaokul da bunun uygulandığını biliyorum. Gerekli uyarıları yaptık. Eğer bu uygulamaya son verilmez, alınan paralar ailelere iade edilmezse, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi.
Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, dün, skandal denilecek bir açıklama yaparak, Çanakkale’de iki ilkokul ve iki ortaokulda kamu kaynakları ve velilerin paralarıyla yaptırılan öğrenci dolaplarının, öğrencilere kiralandığını ileri sürdü.
Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, eğer uygulamaya son verilip paralar iade edilmezse Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade ederek, “Bu uygulama Çanakkale’de uzun zamandır varmış ama ben bu sene ilk defa duydum.  Biraz araştırma yaptım, konu ile ilgili bilgi aldım. Bu yasal değil.  İlköğretimde birinci sınıf, orta öğretimde beşinci sınıflar başladığı zaman, veliler, kendi istekleri ile çocuklar ağır çantalar taşımasın diye, okullara dolap yaptırıyor.  Sonra, tabii çocuklar mezun olunca, dolaplar okula kalıyor.  Bazı yeni yapılan okullarda da dolap devlet tarafından yaptırılıyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Ama bazı okul aile birlikleri, bu dolapları, öğrencilere kiralıyor.  Böyle bir yetkileri de yok. Bağış toplanabilir, bu yasal mevzuatta var. Ancak,  kamu kaynağı kiraya verilemez.   Anayasal  bir hak olan  ‘Temel eğitim parasızdır’ yasasına da durum aykırıdır.  Burası özel okul değil ki. Okul ismi vermeyeceğim. İki ilkokul, iki ortaokul da bunun uygulandığını biliyorum. Gerekli uyarıları yaptık. Eğer bu uygulamaya son verilmez, alınan paralar ailelere iade edilmezse, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi.
Dilek Akşen