1997 yılında, babaları Doğan Akdeniz’in adını vererek, bin bir mücadele ile yaptırdıkları 5 No’lu Doğan Akdeniz Sağlık Ocağı, Fatih Kuran Kursu’na çevrilince, ‘Hayrımız boşa mı gitti’  diye soran  hayırsever evlat Göksel Akdeniz, “Babamızın adı başka bir sağlık kuruluşuna verilemez miydi? Bu kararı alan yöneticileri esefle kınıyorum. Çareyi adli makamlarda arayacak, suç duyurusunda bulunacağım” dedi.
Çanakkale’de mevcutta bulunan 4 sağlık ocağı yetersiz kalınca dönemin hayırsever iş adamları Göksel ve Cüneyt Akdeniz,  Valilik ile protokol imzalayarak, Vakıflar Müdürlüğü’nden kiraladıkları eski binayı modern bir sağlık ocağı haline getirdi, babaları Doğan Akdeniz’in adını verdi. Zaman çerisinde bina yetersiz koşullar ve kira nedeni ile boşaltıldı, Kuran Kursu’na çevrildi. Sağlık Ocağı iken hayırsever kardeşlerin babalarının adını taşıyan bina Kuran Kursu olunca aynı ismi taşıyamadı.
“AYNI KOMİSYON KARAR VERİP, PARAMIZI GERİ VERSE, OLUR MU ÖYLE ŞEY!”
29 Aralık 1997 tarihinde babamın anısını yaşatmak ve babamız adına hayır işlemek için 7 bin kişiye hizmet verecek bir sağlık ocağını yaptırdık.   Valilik ile bir protokol imzaladık ve babamızın adının verilmesi şartı ile bu hayrı gerçekleştirdik.   Çeşitli gerekçeler ile sağlık ocağı kapatılmış, yerine Kuran Kursu açılmış. Babamın ismi kaldırılmış.  BİMER’e başvuru yaptım ve gereğinin yapılmasını arz ettim ama komisyon kararı ile ismin kaldırıldığını bildirdiler.  Devlette devamlılık esastır. Milyarlarca lira harcayarak o sağlık ocağını babamızın hayrı için yaptırdık. Aynı komisyon karar verip, paramızı geri verse, olur mu öyle şey!    Babamızın adı başka bir sağlık kuruluşuna verilemez miydi? Bu kararı alan yöneticileri esefle kınıyorum. Çareyi adli makamlarda arayacak, suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Dilek Akşen