Çanakkale Açı Koleji, 100 öğrenci, 40 öğretmen ve 5 yardımcı personel ile 2019-2020 Eğitim Öğretim  yılına başladı. Kalabaklı köyünde eğitim verecek olan kolej, bünyesinde ana sınıfı, ilk ve orta okul, Anadolu ve Fen lisesi de barındırıyor.16 derslik, 1 spor salonu, 1 yemekhane, 6 atölye ve laboratuvar ile idari odalardan oluşan okulun açılışında sosyal sorumluluk projesi kapsamında kedi ve köpek maması da dağıtıldı.
Özel Çanakkale Açı Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi olarak Kalabaklı köyünde eğitim verecek olan kolej açılışına AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.
“ÜMİDİMİZ ÖZEL ÜNİVERSİTE DÂHİL ŞEHRİMİZDE YENİ EĞİTİM YATIRIMLARININ DEVAM ETMESİ”
AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yaptığı konuşmada, “Eğitim; milletlerin tarih sahnesinde bağımsız olmasını sağlayan en önemli unsurdur. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başladığı bugün Çanakkale’mizde Açı Kolejinin açılışını gerçekleştirdik. Yeni dönem öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun. Çanakkale Açı Koleji, şu anda 100 öğrenci, 40 öğretmen ve 5 yardımcı personel ile eğitim yılına başlıyor. Bünyesinde ana sınıfı, ilk ve orta okul, Anadolu ve Fen lisesi bulunmakta. 16 derslik, 1 spor salonu, 1 yemekhane, 6 atölye ve laboratuvar ile idari odalardan oluşmaktadır. Bu önemli markanın şehrimiz eğitimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Son dönem bir çok alanda olduğu gibi eğitimde de şehrimizin adı duyulsun istiyoruz.  Şehrimiz kamu yatırımları yanında özel sektör yatırımlarıyla da büyüyecek. Ümidimiz özel üniversite dâhil şehrimizde yeni eğitim yatırımlarının devam etmesi.
Şiirlerin okunması halk oyunları gösterisinin ardından açılış kurdelesi kesilerek okul gezildi.
Ayrıca okul açılışına gelenlere sosyal sorumluluk projesi kapsamında kedi ve köpek maması dağıtıldı.

Dilek Akşen