Sağlık Ocağı Kuran Kursu oldu, babanın adı unutuldu
12 Mart 1997 yılında, Çanakkale’de mevcutta bulunan 4 sağlık ocağı yetersiz kalınca dönemin hayırsever iş adamları Göksel ve Cüneyt Akdeniz,  Valilik ile protokol imzalayarak, Vakıflar Müdürlüğü’nden kiraladıkları eski binayı modern bir sağlık ocağı haline getirdi, babaları Doğan Akdeniz’in adını verdi. Dönemin gazetelerinde sayfa sayfa haberler çıktı.
Zaman çerisinde bina yetersiz koşullar ve kira nedeni ile boşaltıldı, Kuran Kursu’na çevrildi. Sağlık Ocağı iken hayırsever kardeşlerin babalarının adını taşıyan bina Kuran Kursu olunca aynı ismi taşıyamadı, Fatih Kuran kursu oldu.
2017 senesinde konuyu BİMER’e taşıyan ve babasının ismini hala yaşatmak için mücadele veren Göksel Akdeniz, şikâyet mektubunda, “benim için asıl olan babamın adının yaşatılmasaydı. Bu durumda bu kadar parayı boşa mı harcamış oluyorum? Benim anlayışıma göre yapılan çok yanlış bu yanlışın düzeltilmesi ve tarafıma bilgi verilmesini arz ederim?” dedi. Gelen cevap ise Akdeniz’i daha çok üzdü. Bimer’den gelen cevapta, “Yeni binanın asgari fiziki şartlara daha uygun olması, yerinin hekimlerin çalışma bölgelerinin içinde olması ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi bina olması yer değişikliğine etkendir. Devlet binasına geçildiği içinde isim değişikliği yapılmıştır. Komisyon kararıyla kabul edilmiştir” ifadeleri yer aldı.
----------------
Sağlık Ocağı Kuran Kursu oldu, babanın adı unutuldu
12 Mart 1997 yılında, Çanakkale’de mevcutta bulunan 4 sağlık ocağı yetersiz kalınca dönemin hayırsever iş adamları Göksel ve Cüneyt Akdeniz,  Valilik ile protokol imzalayarak, Vakıflar Müdürlüğü’nden kiraladıkları eski binayı modern bir sağlık ocağı haline getirdi, babaları Doğan Akdeniz’in adını verdi. Zaman çerisinde bina yetersiz koşullar ve kira nedeni ile boşaltıldı, Kuran Kursu’na çevrildi. Sağlık Ocağı iken hayırsever kardeşlerin babalarının adını taşıyan bina Kuran Kursu olunca aynı ismi taşıyamadı, Fatih Kuran kursu oldu.
 Tarih 12 Mart 1997… Çanakkale’de mevcutta bulunan 4 sağlık ocağı yetersiz kalınca dönemin hayırsever iş adamları Göksel ve Cüneyt Akdeniz, Vakıflar Müdürlüğü’nden kiraladıkları eski binayı modern bir sağlık ocağı haline getirdi. Fevzipaşa Mahallesi’nde Vakıflar Müdürlüğü’ne ait binanın sağlık müdürlüğü tarafından kiralanmasının ardından binanın onarımını hayırsever Akdeniz kardeşler üstlendi, 5 No’lu Sağlık Ocağına babaları Doğan Akdeniz’in ismini verdi.
Dönemin Valisi Ekrem Özsoy tarafından açılışı yapılan sağlık Ocağında 1 doktor, 2 hemşire, 2 ebe 1 sağlık memuru ve 1 hizmetli göreve başladı.
25 Eylül 2017 tarihinde aynı sağlık ocağının yerine Kura Kursu açıldı ve hayırsever evlatların babalarının ismi de tarihe karıştı. 
“Ben burayı alt gelir grubunun yararlanması için yaptım”
2017 senesinde konuyu BİMER’e taşıyan ve babasının ismini hala yaşatmak için mücadele veren Göksel Akdeniz şikâyet mektubunda şu ifadeler kullanmış:
“1997 yılı 12 Mart tarihinde Çanakkale Valiliği ile babamın adının verilmesi şartı ile bir protokol imzaladık. Ancak 25.09.2017 tarihinde 5 No’lu Doğan Akdeniz Sağlık Ocağı’nın yerinde kuran kursu bulduk ve ölmüş olan babamın isminin olduğu tabelada inmiş. Ben burayı alt gelir grubunun yararlanması için yaptım. Benim kendi evimde kaloriferim hala yok. Ama ben o zamanlar bile vatandaş üşümesin diye onu bile yaptım. Fakat benim için asıl olan babamın adının yaşatılmasaydı. Bu durumda bu kadar parayı boşa mı harcamış oluyorum? Benim anlayışıma göre yapılan çok yanlış bu yanlışın düzeltilmesi ve tarafıma bilgi verilmesini arz ederim?”
“DEVLET BİNASINA GEÇİLDİĞİ İÇİNDE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞTIR”
BİMER’ise şu cevap gelmiş:
“Merkez İlçe Doğan Akdeniz Aile Sağlığı Merkezi binasının kiralık ve yetersiz koşullarda olmasından dolayı boşaltılmıştır. Devlet binasına geçildiği içinde isim değişikliği yapılmıştır. Yeni binanın asgari fiziki şartlara daha uygun olması, yerinin hekimlerin çalışma bölgelerinin içinde olması ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi bina olması yer değişikliğine etkendir. Komisyon kararıyla kabul edilmiştir. Şikâyet sahibi ile görüşülerek konu ile ilgili bilgi verilmiştir.”

Dilek Akşen