Fiyatların en az yüzde 40 düşeceğini de ifade eden Başkan Özcan, “Bu sene balık çeşitliliği açısından sıkıntılı bir dönem geçirileceği anlatılıyor. Umarım ekonomik olarak esnafımız güzel bir sezon geçirir “ değerlendirmesinde bulundu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan,  balıkçılıkta av yasağının kalkması ile birlikte fiyatların da düşmeye başlayacağını ifade ederek esnafa hayırlı olsun dileğinde bulundu.
Başkan Özcan, “1 Eylül itibari ile av yasağı uygulaması kalktı. Çanakkale’de ve ülke genelinde takip ettiğimize göre, geçtiğimiz yıl iyi bir sezon geçti. Bu sene balık çeşitliliği açısından sıkıntılı bir dönem geçirileceği anlatılıyor. Balık yasağının olduğu dönemde ister istemez fiyatlar yüksekti.  Özellikle hamsi istavrit dediğimiz herkesin tüketebildiği balık cinslerinin fazla çıkması fiyat konusunda sıkıntılı olduğumuz dönemde halkın yararına olacaktır. Biz zaten kıyı kentiyiz. Biz burada diğer illere göre istediğimiz zaman istediğimiz balığı tüketebiliyoruz. Fiyatlar en az yüzde 40 düşecektir. Umarım ekonomik olarak esnafımız güzel bir sezon geçirir.  Sağlık anlamında da oldukça faydalı olan balığı kentlilerimiz afiyetle tüketir.  Şu an itibari ile Çanakkale’de anında bir düşme oldu. 30-35 TL olan istavrit 20-25 bandında satılıyor. Merkezdeki balıkçılarımızın şu ana kadar bize iletilmiş bir sorunu da yok. Eğer olursa bizler çözmeye hazırız” dedi.

Dilek Akşen