Emine Bulut cinayetinin ardından, kadınlara uygulanan erkek şiddeti yeniden gündemde yer aldı. Her kesimin duyarlılık göstererek ses çıkarması gereken konuya bir ses de Çan’dan geldi.
Çan ilçesinde büfe işleten Seda Gülen isimli esnaf, kestiği alışveriş fişlerinin altına ‘Kadına Şiddete Hayır’ notunu düşerek esnafların duyarlı sesi oldu.

 Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Birlik Başkanı Ünal Özcan, “Çok güzel bir örnek. Biz Çanakkale esnafı olarak bu hareketten dolayı esnafımız ile gurur duyduk. Umarım bu herkese örnek olur. Tüm esnafımız gerek dükkan camına, gerek fişlerine, gerek logo altlarına bu mesajları yazar, kamuya iletir. Esnafımız Seda Gülen’i Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Çanakkale’ye davet edeceğiz” dedi.

Çan Esnaf Odası Başkanı Emin Görgün, “Çan’da büfe işleten bir arkadaşımız, kestiği fişlerin altına bir kamu spotu not düşerek,  ‘Kadına Şiddete Hayır’ ifadesini kullanmış. Kendisi ile gurur duyduk. Umarım bu tüm esnafa örnek olur. Bu spotları her yerde kullanabiliriz.  Birlik Başkanımız Ahilik Haftasına esnaf arkadaşımızı davet etti, kendisine teşekkür edeceğiz” dedi.

Dilek Akşen