Çanakkale Belediyesi ile Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) ortaklığında, mülkiyeti belediyeye ait olan eski tekel şarap ve kanyak fabrikasının bulunduğu arsaya yapılacak, Çocuk Bilim Merkezi’nde zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı.
Mimari tasarım deniz, yeşil açık alan, baca ve yapısal düzenlemeleri ile bilgi aktaran, etkileşime açık, izlenebilir ve çocuklar başta olmak üzere farklı yaş gruplarına hitap eden bütünsel bir tasarım hedefi ile ele alınıyor.

Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale halkına ait olan, 12.028 m2 büyüklüğünde, Eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikası arazisinde uygulanacak zeminde yaklaşık 3500 m2’ye oturan yaklaşık programı 7bin m2 kapalı alana sahip; yaklaşık 6500 m2 saçak alanına sahip olan “İbrahim Bodur Çanakkale Çocuk Bilim Merkezi”  projesinde zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı.

24 SAAT AÇIK OLACAK
Çocuk Bilim Merkezi alanın peyzaj düzenlemeleriyle;  deniz ve iskele kullanımlarıyla kamusal hayatla bütünleşen; Bilim Merkezi kapalı iken bile Kafe alanlarının bağımsız çalışması ile 24 saat kullanılan bir alan olacak.Merkezin, sürdürülebilir bir yapı olarak; elindeki enerji kullanımlarını kullanmaktan öte kendini sergileme ve öğrenme etkileşiminin bir parçası haline getirmesi ve yeşil bina sertifikasyon programlarından birine sahip olması bekleniyor.   

7 BİN METRE KARE KAPALI ALANA YAYILIYOR
Uygulama Projeleri Kale Grubu tarafından hazırlanan Çocuk Bilim Merkezi, yapı, yapı saçak altı açık-yarı açık alanları, kamusal bilim parkı ve deniz-iskele yapıları olmak üzere sergi-üretim-oyun ve etkileşim alanları yaklaşık 10.000 m2 açık, yaklaşık 3000 m2’si sergi, 1000 m2 atölye üretim alanları olmak üzere; çok amaçlı kullanım alanları ile 7 bin m2 kapalı alana yayılıyor.Sonuç olarak; mimari tasarım deniz, yeşil açık alan, baca ve yapısal düzenlemeleri ile bilgi aktaran, etkileşime açık, izlenebilir ve çocuklar başta olmak üzere farklı yaş gruplarına hitap eden bütünsel bir tasarım hedefi ile ele alınıyor.

Özel Haber: Dilek Akşen