Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği Zafer Bayramı mesajı okunduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına konuşma yapan Binbaşı Anıl Yeşilyuva, “Kazanılan bu eşsiz zafer Türk ordusunun eşsiz zafer ve kahramanlığını tüm dünyaya gösteren muazzam bir destan olmuştur. Bu eşsiz zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik ve komutanlık dehası ile ordu millet bütünlüğünde kazanılmış, 19 Mayıs 1919 yılında başlayan İstiklal mücadelesinin kesin sonuç alınarak, Anadolu’nun Türk yordu olarak ilelebet kalacağı tüm dünyaya kanıtlanmıştır” dedi.

Kutlama programı sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanındaki çelenk töreni ile başladı. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan etkinlikte Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Cumhuriyet Meydanındaki tören sonrası Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, valilik makamında tebrikleri kabul etti.
Tebriklerin ardından, Kordon Boyunda resmigeçit töreni gerçekleştirildi. Kutlama programına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat da katıldı. Programda halk oyunları oynandı, şiirler okundu. Tören birlikleri resmi geçit töreni ile protokol heyetini selamladı.

“BU ZAFER, ATATÜRK’ÜN LİDERLİK VE KOMUTANLIK DEHASI İLE ORDU MİLLET BÜTÜNLÜĞÜNDE KAZANILMIŞ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği Zafer Bayramı mesajı okunduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına Binbaşı Anıl Yeşilyuva konuşma yaptı. Binbaşı Yeşilyuva, 30 Ağustos Zafer Bayramının önemini vurgulayarak, “Türk Tarihinde 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan muharebesi neticesinde kazanılan zaferle, Anadolu’nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş, yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandırılarak İlelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yol açılmıştır.  Kahraman Türk Ordusu , kendisinden kat kat daha üstün olan işgal ordusuna karşı başlattığı, her safhası ile düşünülmüş, hazırlanmış ve bizzat Başkomutan Mustafa Kemal tarafından sevk ve idaresindeki bu harekat, yıldırım hızında ilerlemiş ve 5 gün içinde zaferle sonuçlandırılarak düşman, İzmir’de deniz dökülmüştür. Kazanılan bu eşsiz zafer Türk ordusunun eşsiz zafer ve kahramanlığını tüm dünyaya gösteren muazzam bir destan olmuştur. Bu eşsiz zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik ve komutanlık dehası ile ordu millet bütünlüğünde kazanılmış, 19 Mayıs 1919 yılında başlayan İstiklal mücadelesinin kesin sonuç alınarak, Anadolu’nun Türk yordu olarak ilelebet kalacağı tüm dünyaya kanıtlanmıştır. 30 Ağustos Zaferi, sömürgecilerin istila emellerini bozguna uğratan, Türk Milletine bağımsız ve egemen yolunu aydınlatan bir meşale olmuştur” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamındaki kutlama etkinlikleri özel bir otelde gerçekleştirilecek olan resepsiyonla devam etti.

Dilek Akşen