“Balık fiyatları cep yakıyor”
15 Nisan’da başlayan ve 1 Eylül tarihine kadar sürecek olan av yasağının başlaması ile birlikte balığın az bulunması sebebiyle fiyatlar cep yakmaya başladı. Çanakkaleli balıkçılar tavan yapan fiyatların ramazanla birleşmesi sonucu zor günler geçiriyorlar. Büyük teknelerin çalışmaması sonucu sirkülasyonun azaldığını belirten balık esnafı umutlarını bayram sonrasına bağladıklarını dile getirerek, “Ramazan bayramından sonra piyasa açılır. Ramazan dolayısıyla ve balıklar az geldiği için fiyatlar böyle. Bayramdan sonra istediğimiz potansiyeli yakalayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştular.
 
“BALIK ÇEŞİTLERİ AZ”
NEVZET IŞIN:
Balık yasakları başladığı için balık çeşitleri az. Eylül’de açılacak balık sezonu. Büyük tekneler çalışmıyor gırgırlar, troller. Onun için küçük teknelerde az miktarda balık tutuluyor. Kültür çuprası 35 TL, kültür levreği 35 TL, deniz çuprası 50 TL, istavrit 30 TL, sardalye 20 TL. Onun dışında pek fazla çeşit yok.
“BALIK AZ, TALEP ÇOK”
MURAT SEVİNÇ:
İşler eskisi gibi gitmiyor ramazan var. Balık az geliyor, talep çok oluyor, fiyatlar yüksek oluyor. En çok hangi balık alınıyor derseniz en çok balık sardalye, istavrit oluyor. Ayrıca levrek ve çupra da alınıyor ama tabi ramazan öncesi gibi değil. Yasak geldi. Yasaktan dolayı insanlarımızı yanlış bilgilendiriyorlar. Büyük gırgırlar trollere, yasak teknelere, kıyı balıkçılarına serbest dolayısıyla balık az geliyor. Balık az geldiği için de talep çok oluyor, fiyatlar yüksek oluyor. O yüzden insanlarımız da fiyatları birazcık yüksek görünce pek yanaşamıyorlar. 1 Eylül’de Avlanma Yasağı kalkacak o zamana kadar fiyatlar böyle mi gidecek? Hayır. Ramazan bayramından sonra piyasa açılır. Ramazan dolayısıyla ve balıklar az geldiği için fiyatlar böyle. Bayramdan sonra istediğimiz potansiyeli yakalayacağımıza inanıyoruz.
“SARDALYE 15 TL, İSTAVRİT 25 TL”
MELİH KAYIKÇI:
Şu an sardalye balığının mevsimi yaklaşmakta ama av yasağı var o yüzden balık çeşitleri çok az. Fiyatlar hava dolayısıyla düşük. Ancak zaman zaman artıyor. Sardalye balığı 15 TL, istavrit 25 TL, kolyoz 25 TL. Ramazan dolayısıyla işler durgun.
KUPA BALIĞI 15 TL, KOLYOZ BALIĞI 20 TL”
REFİK VAROL
Çanakkale halkı sardalye balığını yazın yediği için ve bunun yanı sıra ramazandan dolayı işler biraz durgun olduğu için zor durumdayız. Bayramda işler daha hareketli olacaktır. İstavrit 25 TL, sardalye 15 TL, kupa balığı 15 TL, kolyoz balığı 20 TL olarak alıcı buluyor.  İstavrit ve sardalye balıkları daha çok rağbet görüyor. Umarım işlerimiz ramazandan sonra çalışır ve halkımız daha çok balık tüketir.
Özel Haber: Seda Atan