19 milli sporcunun ülkemizi temsil edeceği organizasyon 24 Mayıs Cuma günü sona erecek. Milli Sporcu Ümit Burunlular, şampiyonayla ilgili oldukça heyecanlı odluklarını dile getirerek güzel çalışmaların sonuçlarını almayı beklediklerini ifade etti.
 
“SPORA KATKI ÇOK ÖNEMLİ”
 
Milli Sporcu Ümit Burunlular yaptığı açıklamada, “Çanakkaleli bir sporcu olarak sol kolda ağır siklette ülkemi temsil edeceğim. Dünya Şampiyonasında sağ ve sol kolda şampiyon olmuştum. Ben de bu başarılarımızın devamını bekliyorum. 21 sporcumuzun 21’inden de güzel haberler bekliyoruz. Temennimiz o. Hepsi çok güzel bir şekilde çalıştıklarını ifade ediyorlar. İnşallah Allah’ın izniyle güzel bir şekilde temsil edeceğiz. Heyecanlıyız. Sporcularımıza ve spora katkı çok önemli. Her zaman daha iyisini yapmayai sporcularımız için daha iyi fırsatlar yaratmaya çalışıyoruz. Çanakkale’ye bu mutlulukları taşımak istiyoruz. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için her anlamda hem kendimiz hem de devlet anlamında elimizden geldiği kadar desteklerimizi vermeliyiz. Bizlerin amacı engellerimizi unutmaktır. Onların başarılarına destek olmaktır”
 
Millilerin yarışacağı sıkletler ise erkeklerde, Sol Kol (Gençler), 55 kilo: Fatih Kamuz , 55+ kilo: Yusuf Akdoğan, 18 Mayıs Cumartesi Sağ Kol (Gençler) 55 kilo: Fatih Kamuz, 19 Mayıs Pazar  Sol Kol (Büyükler)  Erkekler:  55 kilo: Mehmet Kaya, Sezer Uslucuk , 60 kilo: Furkan Demir ,65 kilo: Ferhat Çıkmaz ,70 kilo: Kenan Eroğlu ,75 kilo: Gökhan Seven ,75+ kilo: Ümit Burunlular , 80 kilo: Onur Sarıbal , 85 kilo: Celali Bulut , 90 kilo: Murat Cırık, Yılmaz Fazıloğulları, 90+ kilo: Olcay Avşar olarak belirlenirken kadınlarda,  65 kilo: Leyla Gökalp Koca , +65 kilo: Meryem Yıldırım, Zeynep Yılmaz 
Sağ Kol (Büyükler), Erkeklerde 80 kilo: Arif Başar Durak , +85 kilo: Ahmet Burak Eryılmaz, Kafile Başkanı: Taner Canyurt, Antrenör: Şener Arslan, Şehmus Ertem, Fizyoterapist: Ebru Ceylan olarak belirlendi.
 
Özel Haber: Seda Atan