“Ülkenin serveti gidiyor”
Tunceli'nin Ovacık Belediye Başkanı Komünist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu Kirazlı Balaban’da sürdürülen maden aramaları sonrası yapılan eylemlere destek vermek için Çanakkale’ye geldi. 
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüştü. Türkiye’nin her yerinin eşit önemde olduğunu vurgulayan Maçoğlu, “Yapılan katliamlar nerede olursa olsun karşı çıkmalıyız” dedi. Maçoğlu, “Hepimiz farklı topraklarda da olsak bu ülkede yaşıyoruz. Buradaki, Munzur’daki, Cerattapete’deki ve Hasankeyf’deki sorunlar hepimizin sorunlarıdır. Geleceğimizle ilgili bir sorun var burada. Ülkenin serveti gidiyor. Bizler yer üstünün altından daha değerli olduğunu düşünüyoruz. Burası Troia bölgesi, insanların burayı gelip görmeleri bir kazançtır. Bu maden faaliyetleri ile ülkemizin akciğerlerini yok ediyorlar” dedi.
Çanakkale Belediye Bşakanı Ülgür Gökhan da, “Başkan Fatih Maçoğlu da ‘Kazdağları hepimizin’ diyerek Çanakkale’ye koşanlardan oldu. Desteği için çok teşekkürler” ifadelerini kullandı.
Seda Atan