Bodrum merkezde çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunup, gemiye yerleşen izciler seyir eğitimi, yelkencilik, düğüm ve bağlar, gemide yaşam, denizde hayatta kalma gibi denizcilik eğitimlerinin yanı sıra temel deniz izciliği bilgilerini pekiştirdiler.
Kale Gençlik Derneği izcileri, Lider Sema Çoban ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. Yılı nedeniyle Bodrum STS Okul Gemisine gezi düzenleyerek,  kamp yaptı.
Kale Gençlik Derneği Başkanı Sema Çoban konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “zcilerimiz ile özellikle belli temalar çerçevesinde gezi ve ziyaretlerde bulunup kamp yapmaya ara vermeden edeceğiz. Son olarak, Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. Yılı nedeniyle planladığımız ve Bodrum Belediyesi tarafından kabul gören, ‘Atatürk 100. Yıl Deniz İzci Kampı’ BODRUM STS Okul Gemisinde 13-18 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşti. Çanakkale'den Bodrum'a giden Kale İzcileri; Bodrum merkezde çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunup, gemiye yerleştiler. Kamp boyunca, seyir eğitimi, yelkencilik, düğüm ve bağlar, gemide yaşam, denizde hayatta kalma gibi denizcilik eğitimlerinin yanı sıra temel deniz izciliği bilgilerini pekiştirdiler. Çocuklarımızın yeni ufuklara yelken açması, her şeyi yaşayarak öğrenmeleri, farklı ilgi alanlarını keşfetmeleri ve keyifli bir yaz tatili geçirmeleri adına çok güzel bir faaliyetti. Bu vesile ile destekleri için; Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras'a Bodrum Denizciler Derneği'ne, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim üyesi Dr. Serim Paker liderimize, kaptanımız Mustafa Coşkun'a ve gemi mürettebatımıza teşekkür ediyoruz. En iyi izcilik dileklerimizle pruvamız neta olsun” dedi. 
Dilek Akşen